- Almo Čatlak
- 45 min
- 8 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Ukuhane mini rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukuhane mini rajčice.
Mini rajčice kao zimnica? Da, i to je moguće! Istina je da zahtijevaju malo strpljenja jer ih je potrebno guliti, ali rezultat bi vas mogao jednostavno oduševiti. Možete ih koristiti umjesto maslina iz staklenke, jednako su slane, ali još i sočnije!
Ukuhane mini rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukuhane mini rajčice. - rajčica (mini), češnjak, bosiljak, celerov list, šećer, papar, sol (krupne, morske), maslinovo ulje, Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta. ; Zatim, rajčicama skinemo peteljke, kožu zarežemo te ih uronimo na desetak sekundi u vrelu vodu (blanširamo). Ocijedimo ih, premjestimo u ledenu vodu (da ostanu tvrde) i ogulimo. ; U lonac ulijemo litru vode, očišćene i prepolovljene režnje češnjaka, sol, papar u zrnu, šećer, grančicu celerovog lista, ostavimo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta. Zatim dodamo rajčice i kuhamo još 2 minute. ; Rajčice i grančice celerovog lista izvadimo iz tekućine i složimo u zagrijanu staklenku. ; Zatim ulijemo tekućinu od kuhanja (do dva centimetra od ruba staklenke), a po površini prelijemo maslinovim uljem. Još tople staklenke, hermetički zatvorimo i stavimo na hladno i tamno mjesto.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rajčica, 600 g mini
- češnjak, 2 češnja
- bosiljak, 1 grančica
- celerov list, 1 grančica
- šećer, 1 žličice
- papar, 1 žličica
- sol, 50 g krupne, morske
- maslinovo ulje, 1 dl
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta.
- Zatim, rajčicama skinemo peteljke, kožu zarežemo te ih uronimo na desetak sekundi u vrelu vodu (blanširamo). Ocijedimo ih, premjestimo u ledenu vodu (da ostanu tvrde) i ogulimo.
- U lonac ulijemo litru vode, očišćene i prepolovljene režnje češnjaka, sol, papar u zrnu, šećer, grančicu celerovog lista, ostavimo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta. Zatim dodamo rajčice i kuhamo još 2 minute.
- Rajčice i grančice celerovog lista izvadimo iz tekućine i složimo u zagrijanu staklenku.
- Zatim ulijemo tekućinu od kuhanja (do dva centimetra od ruba staklenke), a po površini prelijemo maslinovim uljem. Još tople staklenke, hermetički zatvorimo i stavimo na hladno i tamno mjesto.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |