- Almo Čatlak
 - 45 min
 - 8 porcije
 - Niskokalorično
 - Jednostavna priprema
 - Pogodno za Vegane
 
        Ukuhane mini rajčice    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukuhane mini rajčice.    
        Mini rajčice kao zimnica? Da, i to je moguće! Istina je da zahtijevaju malo strpljenja jer ih je potrebno guliti, ali rezultat bi vas mogao jednostavno oduševiti. Možete ih koristiti umjesto maslina iz staklenke, jednako su slane, ali još i sočnije!
Ukuhane mini rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukuhane mini rajčice. - rajčica (mini), češnjak, bosiljak, celerov list, šećer, papar, sol (krupne, morske), maslinovo ulje, Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta. ; Zatim, rajčicama skinemo peteljke, kožu zarežemo te ih uronimo na desetak sekundi u vrelu vodu (blanširamo). Ocijedimo ih, premjestimo u ledenu vodu (da ostanu tvrde) i ogulimo. ; U lonac ulijemo litru vode, očišćene i prepolovljene režnje češnjaka, sol, papar u zrnu, šećer, grančicu celerovog lista, ostavimo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta. Zatim dodamo rajčice i kuhamo još 2 minute. ; Rajčice i grančice celerovog lista izvadimo iz tekućine i složimo u zagrijanu staklenku. ; Zatim ulijemo tekućinu od kuhanja (do dva centimetra od ruba staklenke), a po površini prelijemo maslinovim uljem. Još tople staklenke, hermetički zatvorimo i stavimo na hladno i tamno mjesto.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - rajčica, 600 g mini
 - češnjak, 2 češnja
 - bosiljak, 1 grančica
 - celerov list, 1 grančica
 - šećer, 1 žličice
 - papar, 1 žličica
 - sol, 50 g krupne, morske
 - maslinovo ulje, 1 dl
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta.
 - Zatim, rajčicama skinemo peteljke, kožu zarežemo te ih uronimo na desetak sekundi u vrelu vodu (blanširamo). Ocijedimo ih, premjestimo u ledenu vodu (da ostanu tvrde) i ogulimo.
 - U lonac ulijemo litru vode, očišćene i prepolovljene režnje češnjaka, sol, papar u zrnu, šećer, grančicu celerovog lista, ostavimo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta. Zatim dodamo rajčice i kuhamo još 2 minute.
 - Rajčice i grančice celerovog lista izvadimo iz tekućine i složimo u zagrijanu staklenku.
 - Zatim ulijemo tekućinu od kuhanja (do dva centimetra od ruba staklenke), a po površini prelijemo maslinovim uljem. Još tople staklenke, hermetički zatvorimo i stavimo na hladno i tamno mjesto.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





