- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Umak bolonjez od soje
Saznajte kako pripremiti umak bolonjez od soje u našem video receptu.
Jedan od najpoznatijih mesnih umaka za špagete, bolonjez, jednako je ukusan ako ga pripremite sa ljuskicama od soje. Možda čak i ukusniji. Obavezno ga probajte, čak i ako niste pobornik vegeterijanske kuhinje. Neće vam biti žao.
Umak bolonjez od soje - Saznajte kako pripremiti umak bolonjez od soje u našem video receptu. - sojine ljuskice, luk, mrkva, korijen celera, češnjak, paprika (svježe), pelati rajčice, šećer, peršin (sjeckani), bosiljak, špagete (bez jaja), maslinovo ulje, sol i papar, Prema uputama na pakiranju, u vodi namočimo sojine ljuskice da nabubre. ; Na ulju popržimo sjeckani luk, ribanu mrkvu i celerov korijen, te na kockice narezanu svježu crvenu papriku. Dodamo protisnuti češnjak i sve zajedno kratko pirjamo. ; Sojine ljuskice ocijedimo, dodamo pirjanom povrću, pa sve zajedno još malo pirjamo da se sastojci prožmu.; Zatim dodamo pelati rajčicu, žličicu šećera, svježe sjeckani bosiljak, te umak ostavimo na laganoj vatri da vrije 15-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sojine ljuskice, 75 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- korijen celera, 100 g
- češnjak, 2 režnja
- paprika, 50 g svježe
- pelati rajčice, 800 ml
- šećer, 1 žličica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bosiljak
- špageti, 400 g bez jaja
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prema uputama na pakiranju, u vodi namočimo sojine ljuskice da nabubre.
- Na ulju popržimo sjeckani luk, ribanu mrkvu i celerov korijen, te na kockice narezanu svježu crvenu papriku. Dodamo protisnuti češnjak i sve zajedno kratko pirjamo.
- Sojine ljuskice ocijedimo, dodamo pirjanom povrću, pa sve zajedno još malo pirjamo da se sastojci prožmu.
- Zatim dodamo pelati rajčicu, žličicu šećera, svježe sjeckani bosiljak, te umak ostavimo na laganoj vatri da vrije 15-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |