- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Umak od gorgonzole s pinjolima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od gorgonzole s pinjolima.
Iako se tjesteninu često promatra kao svojevrstan fast food, ovim ćemo Vam receptom otvoriti sasvim nove vidike. Sofisicirana kombinacija gorgonzole i pinjola izmamit će uzdah i kod najvećih sladokusaca i postati obrok koji se pamti.
Umak od gorgonzole s pinjolima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od gorgonzole s pinjolima. - sir gorgonzola, luk, češnjak, brašno, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, pinjoli, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo brašno i sve zajedno pržimo, povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri, dok brašno ne dobije svjetlo smeđu boju. ; Potom ulijemo bijelo vino, izmiješamo pjenjačom, umiješamo na kockice narezanu gorgonzolu, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo pinjole, začinimo solju i bijelim paprom, te sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute, odnosno, dok se gorgonzola sasvim ne rastopi i ne dobijemo jednoličan kremasti umak. ; Umak možemo poslužiti s pečenim mesom ili kuhanom tjesteninom.
; -
; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir gorgonzola, 300 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- brašno, 1 žličica
- bijelo vino, 125 ml
- vrhnje za kuhanje, 375 ml
- pinjoli, 30 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo brašno i sve zajedno pržimo, povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri, dok brašno ne dobije svjetlo smeđu boju.
- Potom ulijemo bijelo vino, izmiješamo pjenjačom, umiješamo na kockice narezanu gorgonzolu, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo pinjole, začinimo solju i bijelim paprom, te sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 3-4 minute, odnosno, dok se gorgonzola sasvim ne rastopi i ne dobijemo jednoličan kremasti umak.
- Umak možemo poslužiti s pečenim mesom ili kuhanom tjesteninom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |