- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Pogodno za Vegane
Umak od rajčice
Saznajte kako pripremiti umak od rajčice u našem video receptu.
Sigurni smo da se u određenoj varijanti ovo jelo priprema i u Vašoj kuhinji, pa pogledajte stoga ima li u ovom receptu nešto čime biste mogli oplemeniti vlastitu interpretaciju. Brzo i ukusno jelo poput ovoga često je među omiljenima svake obitelji!
Umak od rajčice - Saznajte kako pripremiti umak od rajčice u našem video receptu. - pelati rajčice, vinski ocat, šećer, peperoncini, origano (sušeni), luk, mrkva, korijen peršina, korijen celera, peršin (sjeckani), bijelo vino, bosiljak (svježeg), mediteranske trave, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega u posudu (lonac) za umake ocijedimo sok od rajčice plati, ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, sušeni origano i sjeckani peperoncino, te sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok ne dobijemo napola gust sirup. ; Za to vrijeme očistimo povrće (luk, mrkvu, korijen celera i peršina) i nasjeckamo ga. ; U prikladnu tavu ili lonac ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, sjeckani peršin, malo posolimo, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša. ; Zatim u posudu ulijemo bijelo vino, malo promiješamo i ostavimo da tekućina napola reducira. ; Potom umiješamo očišćenu i nasjeckanu pelati rajčicu, začinimo solju i paprom i dalje pirjamo još 5 minuta. ; Zatim u posudu prelijemo pripremljeni umak od rajčice, dodamo sjeckane listiće bosiljka, mješavinu mediteranskih trava i sve zajedno izmiješamo. ; Ovaj umak vrlo dobro paše sa svim vrstama tjestenine, a ako ga se još malo usitni dobit ćemo ukusan umak za pizzu ili preljev za razna mesna jela.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pelati rajčice, 800 g
- vinski ocat, 60 ml
- šećer, 80 g
- peperoncini, 1-2
- origano, 1 žličica sušeni
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- korijen peršina, 70 g
- korijen celera, 70 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bijelo vino, 125 ml
- bosiljak, 4-5 listova svježeg
- mediteranske trave, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u posudu (lonac) za umake ocijedimo sok od rajčice plati, ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, sušeni origano i sjeckani peperoncino, te sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok ne dobijemo napola gust sirup.
- Za to vrijeme očistimo povrće (luk, mrkvu, korijen celera i peršina) i nasjeckamo ga.
- U prikladnu tavu ili lonac ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckano povrće, sjeckani peršin, malo posolimo, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.
- Zatim u posudu ulijemo bijelo vino, malo promiješamo i ostavimo da tekućina napola reducira.
- Potom umiješamo očišćenu i nasjeckanu pelati rajčicu, začinimo solju i paprom i dalje pirjamo još 5 minuta.
- Zatim u posudu prelijemo pripremljeni umak od rajčice, dodamo sjeckane listiće bosiljka, mješavinu mediteranskih trava i sve zajedno izmiješamo.
- Ovaj umak vrlo dobro paše sa svim vrstama tjestenine, a ako ga se još malo usitni dobit ćemo ukusan umak za pizzu ili preljev za razna mesna jela.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |