- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Umak od školjaka i škampa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od školjaka i škampa.
Kada želite raditi jelo od morskih plodova, uvijek se postavlja problem namirnica. Nije ih moguće kupiti baš u svakoj trgovini, pa zato kada naiđete na svježe školjke vongole, nemojte ih propustiti. U kombinaciji sa repićima škampa (koji mogu biti i smrznuti), one tvore fini i lagano ljetni umak koji se dobro slaže sa različitim vrstama tjestenine.
Umak od školjaka i škampa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak od školjaka i škampa. - vongole, repova škampi, mrkva, stabljika celera, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, rajčice pelati, špagete, sol i papar, Školjke operemo pod mlazom vode. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, a školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. ; Mrkvu, luk, celerovu stabljiku i list sitno nasjeckamo, te na srednjoj vatri pirjamo na maslinovom ulju. ; Dodamo školjke, repiće škampa te na laganoj vatri pirjamo otprilike 10 minuta. ; Školjke koje se nisu otvorile izvadimo i bacimo radi sigurnosti, pa dodamo nasjeckanu pelati rajčicu. ; Sve zajedno po potrebi začinimo solju i paprom te ostavimo da krčka na laganoj vatri dok umak ne reducira. Na kraju po želji umiješamo sitno sjeckani peršin i poslužimo uz svježe kuhanu tjesteninu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- vongole, 1 kg
- repovi škampa, 200 g
- mrkva, 2
- celerova stabljika, 2
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 češnja
- peršin, 3 žlice sjeckanog
- maslinovo ulje, 3 žlice
- pelati rajčice, 1 kg
- špageti, 400 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Školjke operemo pod mlazom vode. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, a školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti.
- Mrkvu, luk, celerovu stabljiku i list sitno nasjeckamo, te na srednjoj vatri pirjamo na maslinovom ulju.
- Dodamo školjke, repiće škampa te na laganoj vatri pirjamo otprilike 10 minuta.
- Školjke koje se nisu otvorile izvadimo i bacimo radi sigurnosti, pa dodamo nasjeckanu pelati rajčicu.
- Sve zajedno po potrebi začinimo solju i paprom te ostavimo da krčka na laganoj vatri dok umak ne reducira. Na kraju po želji umiješamo sitno sjeckani peršin i poslužimo uz svježe kuhanu tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |