- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Uskršnji kolačići
Saznajte kako pripremiti uskršnje kolačiće u našem video receptu.
Kada već bojate uskršnja jaja, evo prilike da zabavu prenesete i u kuhinju: ukrasite ove ukusne kolačiće sa samo dvije boje i neograničenom količinom mašte.
Uskršnji kolačići - Saznajte kako pripremiti uskršnje kolačiće u našem video receptu. - oštro brašno, maslac, šećer u prahu, jaje, Glazura i ukrašavanje:: čokolada (za glazuru), šećer u prahu, limun, U zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo omekšali maslac i izmiješamo glatku smjesu. ; Zatim umiješamo dva žutanjka, dodamo prosijano oštro brašno i umijesimo tijesto. Od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da miruje 30 minuta. ; Zatim tijesto razvaljamo valjkom, na papir za pečenje, na debljinu 4-5 mm i jajolikim modelom za tijesto izrežemo željene oblike. ; Višak tijesta odstranimo, a jajolike oblike, zajedno s papirom za pečenje premjestimo na lim, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 125°C, 5-7 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo procijeđenu žlicu soka od polovice limuna i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu (šećernu glazuru). ; Tamnu čokoladu rastopimo na pari. ; Pečene oblike izvadimo na rešetku za kolače, ostavimo da se ohlade, te oslikavamo otopljenom čokoladom, šećernom glazurom i ukrasima, kao uskršnja jaja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oštro brašno, 225 g
- maslac, 125 g
- šećer u prahu, 150 g
- jaja, 2
- Glazura i ukrašavanje:
- čokolada, 100 g za glazuru
- šećer u prahu, 60 g
- limun, 1/2
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo omekšali maslac i izmiješamo glatku smjesu.
- Zatim umiješamo dva žutanjka, dodamo prosijano oštro brašno i umijesimo tijesto. Od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da miruje 30 minuta.
- Zatim tijesto razvaljamo valjkom, na papir za pečenje, na debljinu 4-5 mm i jajolikim modelom za tijesto izrežemo željene oblike.
- Višak tijesta odstranimo, a jajolike oblike, zajedno s papirom za pečenje premjestimo na lim, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 125°C, 5-7 minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo procijeđenu žlicu soka od polovice limuna i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu (šećernu glazuru).
- Tamnu čokoladu rastopimo na pari.
- Pečene oblike izvadimo na rešetku za kolače, ostavimo da se ohlade, te oslikavamo otopljenom čokoladom, šećernom glazurom i ukrasima, kao uskršnja jaja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |