Uskršnji kolačići

 • 90 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Uskršnji kolačići
Saznajte kako pripremiti uskršnje kolačiće u našem video receptu.

Kada već bojate uskršnja jaja, evo prilike da zabavu prenesete i u kuhinju: ukrasite ove ukusne kolačiće sa samo dvije boje i neograničenom količinom mašte.

Uskršnji kolačići - Saznajte kako pripremiti uskršnje kolačiće u našem video receptu. - oštro brašno, maslac, šećer u prahu, jaje, Glazura i ukrašavanje:: čokolada (za glazuru), šećer u prahu, limun, U zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo omekšali maslac i izmiješamo glatku smjesu. ; Zatim umiješamo dva žutanjka, dodamo prosijano oštro brašno i umijesimo tijesto. Od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da miruje 30 minuta. ; Zatim tijesto razvaljamo valjkom, na papir za pečenje, na debljinu 4-5 mm i jajolikim modelom za tijesto izrežemo željene oblike. ; Višak tijesta odstranimo, a jajolike oblike, zajedno s papirom za pečenje premjestimo na lim, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 125°C, 5-7 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo procijeđenu žlicu soka od polovice limuna i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu (šećernu glazuru). ; Tamnu čokoladu rastopimo na pari. ; Pečene oblike izvadimo na rešetku za kolače, ostavimo da se ohlade, te oslikavamo otopljenom čokoladom, šećernom glazurom i ukrasima, kao uskršnja jaja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo omekšali maslac i izmiješamo glatku smjesu.
 2. Zatim umiješamo dva žutanjka, dodamo prosijano oštro brašno i umijesimo tijesto. Od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da miruje 30 minuta.
 3. Zatim tijesto razvaljamo valjkom, na papir za pečenje, na debljinu 4-5 mm i jajolikim modelom za tijesto izrežemo željene oblike.
 4. Višak tijesta odstranimo, a jajolike oblike, zajedno s papirom za pečenje premjestimo na lim, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 125°C, 5-7 minuta.
 5. Za to vrijeme u zasebnu zdjelu prosijemo šećer u prahu, dodamo procijeđenu žlicu soka od polovice limuna i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu (šećernu glazuru).
 6. Tamnu čokoladu rastopimo na pari.
 7. Pečene oblike izvadimo na rešetku za kolače, ostavimo da se ohlade, te oslikavamo otopljenom čokoladom, šećernom glazurom i ukrasima, kao uskršnja jaja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 69
Rating: 3.93
You: 5
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: