- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Vafli od batata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vafle od batata.
Ovaj recept za vafle kombinacija je američkog načina pripreme u kojem je kvasac zamijenjen praškom za pecivo, te skandinavskog načina, koji diktira srcoliki oblik vafla. Dodatak batata čini ih sočnim i daje im određenu "masu", pa stoga vafli pripremljeni na ovaj način čine jedan ukusan i zasitni doručak.
Vafli od batata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vafle od batata. - batati, brašno, prašak za pecivo, slatko vrhnje, maslac, limun, jaje, sol, šećer u prahu, Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta. ; Omekšale batate premjestimo u zdjelu i ispasiramo. ; U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; U novu zdjelu ulijemo slatko vrhnje, dodamo šećer u prahu, rastopljeni maslac, malo naribane limunove korice, pasirane batate i izmiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući dodajemo mješavinu suhih sastojaka i izradimo smjesu nešto gušću od smjese za palačinke. ; Jaja razbijemo i od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, te i njega nježno umiješamo u smjesu. ; Gotovu smjesu, ulijevamo u pekač za vafle, te ih ovisno o modelu i radnoj temperaturi pečemo do zlatno-smeđe boje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- batat, 200 g
- brašno, 270 g
- prašak za pecivo, 1
- slatko vrhnje, 100 ml
- maslac, 40 g
- limun, 1/2
- jaja, 6
- sol
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta.
- Omekšale batate premjestimo u zdjelu i ispasiramo.
- U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
- U novu zdjelu ulijemo slatko vrhnje, dodamo šećer u prahu, rastopljeni maslac, malo naribane limunove korice, pasirane batate i izmiješamo sastojke.
- Zatim, stalno miješajući dodajemo mješavinu suhih sastojaka i izradimo smjesu nešto gušću od smjese za palačinke.
- Jaja razbijemo i od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, te i njega nježno umiješamo u smjesu.
- Gotovu smjesu, ulijevamo u pekač za vafle, te ih ovisno o modelu i radnoj temperaturi pečemo do zlatno-smeđe boje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |