- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Valjušci „Alfredo“
U našem video receptu saznajte kako pripremiti valjuške „Alfredo“.
"Fettuccine Alfredo" poznato je rimsko jelo, ali mi smo umjesto fettuccina upotrijebili valjuške i nismo pogriješili. Uvjerite se i sami.
Valjušci „Alfredo“ - U našem video receptu saznajte kako pripremiti valjuške „Alfredo“. - valjušci, slatko vrhnje, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, vlasac (sjeckani), muškatni oraščić, sol i papar, U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje. ; Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom. ; Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- valjušci, 500 g
- slatko vrhnje, 400 ml
- parmezan, 200 g naribanog
- maslac, 60 g
- češnjak, 1 režanj
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- muškatni oraščić
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje.
- Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom.
- Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta.
- Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |