Vanilin kifle

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Vanilin kifle
Saznajte kako pripremiti vanilin kifle u našem video receptu.

Nije li napokon vrijeme da iznenadite sve susjede koji su vam godinama za blagdane donosili vanilin kiflice? Tako je, ispecite svoje kiflice! Vrlo je jednostavno, a Božić jednostavno ne bi bio isti bez njih. K tome, jednog dana više neće biti susjeda sa kiflicama, i možda ćete baš vi morati preuzeti njihovu ulogu kifl-dilera.

Vanilin kifle - Saznajte kako pripremiti vanilin kifle u našem video receptu. - oštro brašno, maslac, orasi (mljevenih), vanilin šećer, bjelanjak, šećer (u prahu), Maslac, narezan na listiće, stavimo na brašno, dodajemo mljevene orahe, vanilin šećer i bjelanjak te zamijesimo tijesto (po potrebi dodamo malo vode). ; Tijesto oblikujemo u kuglu i pustimo da malo odstoji. ; Zatim tijesto razrežemo na nekoliko komada. Svaki komad rukama razvaljamo u prst debelu kobasicu. ; Kobasicu od tijesta zatim režemo na 2 cm dugačke komade, a svaki komad posebno rukom istanjimo i oblikujemo u kifle. ; Kifle slažemo na brašnom posut papir za pečenje. ; Pečemo u pećnici na 150°C oko 20 min. Pazimo da kifle ostanu svijetle. ; Još vruće posložimo na tanjur i dobro posipamo vanilin šećerom i šećerom u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Maslac, narezan na listiće, stavimo na brašno, dodajemo mljevene orahe, vanilin šećer i bjelanjak te zamijesimo tijesto (po potrebi dodamo malo vode).
  2. Tijesto oblikujemo u kuglu i pustimo da malo odstoji.
  3. Zatim tijesto razrežemo na nekoliko komada. Svaki komad rukama razvaljamo u prst debelu kobasicu.
  4. Kobasicu od tijesta zatim režemo na 2 cm dugačke komade, a svaki komad posebno rukom istanjimo i oblikujemo u kifle.
  5. Kifle slažemo na brašnom posut papir za pečenje.
  6. Pečemo u pećnici na 150°C oko 20 min. Pazimo da kifle ostanu svijetle.
  7. Još vruće posložimo na tanjur i dobro posipamo vanilin šećerom i šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 39
Rating: 4.38
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: