- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom.
Dimljena slanina svemu daje posebnu notu i onaj pravi domaći okus i upravo je ona sastojak koji u ovom jelu kelj oblači u sasvim novo ruho. Čak će se i oni kojima kelj nije na listi omiljenih namirnica nakon što iskušaju ovo jelo preobratiti!
Varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s domaćom dimljenom slaninom. - kelj, slanina (dimljene, sjeckane), luk, češnjak, mljevena crvena paprika, pasirana rajčica, sol i papar, Prije svega kelj očistimo, narežemo na kratke trakice, te 2-3 minute prokuhamo u vreloj vodi. ; U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu dimljenu slaninu i pržimo je dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i sve zajedno pržimo još nekoliko minuta odnosno dok luk malo ne omekša. ; Potom dodamo omekšao i ocijeđen kelj, te sve zajedno nježno miješajući pirjamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo mljevenu crvenu papriku, izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, te dodamo u lonac s keljom. ; Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, začinimo solju i paprom, promiješamo, na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kelj, 1 kg
- slanina, 200 g dimljene, sjeckane
- luk, 2 glavice
- češnjak, 5 režnjeva
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- pasirana rajčica, 200 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega kelj očistimo, narežemo na kratke trakice, te 2-3 minute prokuhamo u vreloj vodi.
- U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu dimljenu slaninu i pržimo je dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i sve zajedno pržimo još nekoliko minuta odnosno dok luk malo ne omekša.
- Potom dodamo omekšao i ocijeđen kelj, te sve zajedno nježno miješajući pirjamo 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo mljevenu crvenu papriku, izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, te dodamo u lonac s keljom.
- Zatim ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, začinimo solju i paprom, promiješamo, na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |