- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od kelja s hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od kelja s hrenovkama.
Zdravo i jednostavno ukusno varivo od mladog kelja, a da i mesojedi dođu na svoje, dodali smo i hrenovke. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kelj, 450 g mladog
- hrenovka, 150 g bez ovitka
- riža, 50 g
- luk, 1 glavica
- parmezan, 40 g naribanog
- češnjak, 2 režnja
- povrtna juha iz kocke, 1 l
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kelj očistimo, operemo i narežemo na trakice, hrenovke na kolutiće, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo trakice kelja, ulijemo 200 ml povrtne juhe i pirjamo, povremeno miješajući, dok i kelj malo ne omekša.
- Nakon 10-ak minuta dodamo rižu, ulijemo preostalu juhu, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. Potom dodamo narezane hrenovke i kuhamo još dvije minute.
- Na kraju dodamo sjeckani peršin, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |