- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od leće
Saznajte kako pripremiti varivo od leće u našem video receptu.
Jeste li znali da leća smanjuje rizik od srčanih oboljenja? Idealno je, dakle, da je upotpunite s pokojom kobasicom pa će tako neutralizirati sve ono negativno što kobasice nekad sa sobom nose. Bit ćete tako na pozitivnoj nuli!
Varivo od leće - Saznajte kako pripremiti varivo od leće u našem video receptu. - leća (smeđe), maslac, luk, kobasica (kranjske), lovorov list, mrkva, krumpir, mesna kocka ((temeljca)), ulje, sol i papar, Leću očistimo, isperemo i preko noći namočimo u dosta hladne vode. ; U lonac ulijemo malo ulja, dodamo maslac, sjeckani luk i pržimo ga dok ne omekša. ; Zatim dodamo na tanke ploške narezane kobasice i kratko ih pržimo. ; Potom dodamo ocijeđenu leću, lovorov list, očišćenu i na kockice narezanu mrkvu i krumpir, ulijemo mesni temeljac, začinimo solju i paprom, a kada zavrije, kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- leća, 200 g smeđe
- maslac, 1 žlica
- luk, 1 glavica
- kobasica, 200 g kranjske
- lovorov list, 1
- mrkva, 100 g
- krumpir, 100 g
- mesna kocka, 500 ml (temeljca)
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Leću očistimo, isperemo i preko noći namočimo u dosta hladne vode.
- U lonac ulijemo malo ulja, dodamo maslac, sjeckani luk i pržimo ga dok ne omekša.
- Zatim dodamo na tanke ploške narezane kobasice i kratko ih pržimo.
- Potom dodamo ocijeđenu leću, lovorov list, očišćenu i na kockice narezanu mrkvu i krumpir, ulijemo mesni temeljac, začinimo solju i paprom, a kada zavrije, kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |