- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od leće sa safaladom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od leće sa safaladom.
Leća je izuzetno zdrava mahunarka koju nažalost ne koristimo baš često u svojoj prehrani. Porijeklom je iz Azije, kao i mnoge druge mahunarke, a bogata je vitaminom B. Safalada u varivu zadovoljit će i ljubitelje mesa, no slobodno ju probajte izostaviti - obrok će biti jednako ukusan i zasitan!
Varivo od leće sa safaladom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od leće sa safaladom. - leća, luk, korijen celera, korijen peršina, mrkva, svinjska mast, brašno, kobasica (safalade), voda, sol i papar, Leću očistimo operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći. ; U tavi na malo svinjske masti kratko popržimo sitno sjeckan luk, celerov korijen i mrkvu. Dodamo brašno i pustimo da se malo zarumeni. Sve zajedno zalijemo vodom i dodamo ocijeđenu leću. ; Kuhamo dvadesetak minuta, nakon toga leću popaprimo i u nju stavimo kuhati safalade. Nakon još deset minuta, jelo je gotovo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- leća, 400 g
- luk, 2 glavice
- korijen celera, 100 g
- korijen peršina, 100 g
- mrkva, 2
- svinjska mast, 40 g
- brašno, 40 g
- kobasica, 4 safalade
- voda, 1.5 l
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Leću očistimo operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći.
- U tavi na malo svinjske masti kratko popržimo sitno sjeckan luk, celerov korijen i mrkvu. Dodamo brašno i pustimo da se malo zarumeni. Sve zajedno zalijemo vodom i dodamo ocijeđenu leću.
- Kuhamo dvadesetak minuta, nakon toga leću popaprimo i u nju stavimo kuhati safalade. Nakon još deset minuta, jelo je gotovo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |