Varivo od lisičarki – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki. – lisičarke, luk, slanina, mrkva, korijen celera, krumpir, kiselo vrhnje, brašno, mljevena crvena paprika, kopar (sjeckani), ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući. ; Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama. ; Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.; – Kad Vam je potrebno nešto krepko, a ujedno puno okusa najbolje je poslužiti se dobrim starim trikom i pripremiti neko varivo. Ako su Vam lisičarke na raspolaganju, naš će današnji recept biti kao stvoren za Vas!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Varivo od lisičarki – U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki. – lisičarke, luk, slanina, mrkva, korijen celera, krumpir, kiselo vrhnje, brašno, mljevena crvena paprika, kopar (sjeckani), ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući. ; Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama. ; Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.; -</div>
Varivo od lisičarki
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki.
Kad Vam je potrebno nešto krepko, a ujedno puno okusa najbolje je poslužiti se dobrim starim trikom i pripremiti neko varivo. Ako su Vam lisičarke na raspolaganju, naš će današnji recept biti kao stvoren za Vas!
Varivo od lisičarki - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od lisičarki. - lisičarke, luk, slanina, mrkva, korijen celera, krumpir, kiselo vrhnje, brašno, mljevena crvena paprika, kopar (sjeckani), ulje, sol i papar, U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući. ; Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama. ; Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.; -
U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući.
Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo, te kuhamo još 20-ak minuta.
Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem, dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama.
Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.