- Miro Biondić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Varivo od povrća
Saznajte kako pripremiti varivo od povrća u našem video receptu.
Varivo ili "čušpajz" kako ga zovemo po domaći, na njemačkom doslovno znači prilog. Talentirani kuhari i kuharice učinili su vremenom tako fina i zasitna variva da su ona danas ravnopravna mnogim glavnim jelima. Dakle varivo od povrća danas za ručak. Pohanci eventualno za desert.
Varivo od povrća - Saznajte kako pripremiti varivo od povrća u našem video receptu. - cvjetača, prokulice, brokula, mrkva, luk, korijen celera, bijelo vino, škrob (jestivog), peršin (kosanog), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk, posolimo, dodamo bebi mrkvu (ili mrkvu rezanu na štapiće), celer rezan na kockice i pirjamo uz dodatak bijelog vina. ; Podlijemo vodom i kuhamo 10 minuta. ; Dodamo očišćenu prokulicu, cvjetove brokule, cvjetove cvjetače i pustimo da dalje lagano kuha. ; Za to vrijeme pomiješamo jestivi škrob s vrhnjem za kuhanje i lagano ga dodamo varivu da se poveže. ; Nakon 5 minuta varivo možemo servirati.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- cvjetača, 400 g
- prokulice, 300 g
- brokula, 400 g
- mrkva, 2
- luk, 1 glavica
- korijen celera, 1/4
- bijelo vino, 50 ml
- škrob, 1 žličica jestivog
- peršin, 1 žlica kosanog
- vrhnje za kuhanje, 2 dl
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk, posolimo, dodamo bebi mrkvu (ili mrkvu rezanu na štapiće), celer rezan na kockice i pirjamo uz dodatak bijelog vina.
- Podlijemo vodom i kuhamo 10 minuta.
- Dodamo očišćenu prokulicu, cvjetove brokule, cvjetove cvjetače i pustimo da dalje lagano kuha.
- Za to vrijeme pomiješamo jestivi škrob s vrhnjem za kuhanje i lagano ga dodamo varivu da se poveže.
- Nakon 5 minuta varivo možemo servirati.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |