- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo s mahunama i mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo s mahunama i mesom.
Mahune treba znati iskoristiti na sve moguće načine pa stoga, bilo da imate svježe mahune pri ruci ili da ste si kupili vrećicu zamrznutih, svakako provjerite što Vam u ovom receptu nudimo jer se radi o krepkom i ukusnom jelu za hladnije dane.
Varivo s mahunama i mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo s mahunama i mesom. - mahune (zamrznutih), junetina (bez kosti), brašno, luk, lovorov list, češnjak, senf, koncentrat rajčice, slatka mljevena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U ugrijanu tavu ulijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Za to vrijeme meso začinimo solju i paprom, dodamo mljevenu crvenu papriku, senf i sve zajedno izmiješamo. ; Zatim kockice mesa uvaljamo u brašno i stavimo ih pržiti na omekšali luk. ; Nakon 2-3 minute u lonac ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo po potrebi podlijevajući vodom i povremeno miješajući po prilici 40 minuta. ; Potom umiješamo mahune i na srednje jakoj vatri kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovo varivo s mahunama i mesom rasporedimo u tanjure, preko njega stavimo po žlicu milerama i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mahune, 450 g zamrznutih
- junetina, 600 g bez kosti
- brašno, 100 g
- luk, 3 glavice
- lovorov list, 5
- češnjak, 4 režnja
- senf, 1 žlica
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu ulijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
- Za to vrijeme meso začinimo solju i paprom, dodamo mljevenu crvenu papriku, senf i sve zajedno izmiješamo.
- Zatim kockice mesa uvaljamo u brašno i stavimo ih pržiti na omekšali luk.
- Nakon 2-3 minute u lonac ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo po potrebi podlijevajući vodom i povremeno miješajući po prilici 40 minuta.
- Potom umiješamo mahune i na srednje jakoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
- Gotovo varivo s mahunama i mesom rasporedimo u tanjure, preko njega stavimo po žlicu milerama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |