- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Vegetarijanska tava sa šparogama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijansku tavu sa šparogama. – ječam, kelj (mladog), šparoge (zelenih ili bijelih), kukuruz (iz konzerve), sušene rajčice (iz ulja), seitan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ječam smo namočili preko noći, listovima kelja uklonimo srednji tvrdi dio i narežemo ih na komade veličine zalogaja, sušene rajčice narežemo na trakice, seitan na kockice, a šparoge očistimo, ogulimo i narežemo na komade veličine 2 cm. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo ocijeđeni ječam, poklopimo i kuhamo ga laganoj vatri 20-25 minuta. ; Nakon 15-ak minuta, u tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo narezane listove kelja, komade šparoga, kockice seitana, trakice sušenih rajčica i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 10-12 minuta. ; Zatim kuhani ječam ocijedimo i premjestimo u tavu s povrćem i seitanom, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo kukuruz, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Koliko je ječam zdrava namirnica koja daje snagu, govori i činjenica da su rimske gladijatore nazivali – hordearii, a što znači „oni koji jedu ječam“, ali sumnjam da su ga pripremali na ovakav ukusan način sa šparogama, sušenim rajčicama i kukuruzom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Vegetarijanska tava sa šparogama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijansku tavu sa šparogama. – ječam, kelj (mladog), šparoge (zelenih ili bijelih), kukuruz (iz konzerve), sušene rajčice (iz ulja), seitan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ječam smo namočili preko noći, listovima kelja uklonimo srednji tvrdi dio i narežemo ih na komade veličine zalogaja, sušene rajčice narežemo na trakice, seitan na kockice, a šparoge očistimo, ogulimo i narežemo na komade veličine 2 cm. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo ocijeđeni ječam, poklopimo i kuhamo ga laganoj vatri 20-25 minuta. ; Nakon 15-ak minuta, u tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo narezane listove kelja, komade šparoga, kockice seitana, trakice sušenih rajčica i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 10-12 minuta. ; Zatim kuhani ječam ocijedimo i premjestimo u tavu s povrćem i seitanom, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo kukuruz, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Vegetarijanska tava sa šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijansku tavu sa šparogama.
Koliko je ječam zdrava namirnica koja daje snagu, govori i činjenica da su rimske gladijatore nazivali - hordearii, a što znači „oni koji jedu ječam“, ali sumnjam da su ga pripremali na ovakav ukusan način sa šparogama, sušenim rajčicama i kukuruzom.
Vegetarijanska tava sa šparogama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijansku tavu sa šparogama. - ječam, kelj (mladog), šparoge (zelenih ili bijelih), kukuruz (iz konzerve), sušene rajčice (iz ulja), seitan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ječam smo namočili preko noći, listovima kelja uklonimo srednji tvrdi dio i narežemo ih na komade veličine zalogaja, sušene rajčice narežemo na trakice, seitan na kockice, a šparoge očistimo, ogulimo i narežemo na komade veličine 2 cm. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo ocijeđeni ječam, poklopimo i kuhamo ga laganoj vatri 20-25 minuta. ; Nakon 15-ak minuta, u tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo narezane listove kelja, komade šparoga, kockice seitana, trakice sušenih rajčica i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 10-12 minuta. ; Zatim kuhani ječam ocijedimo i premjestimo u tavu s povrćem i seitanom, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo kukuruz, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Ječam smo namočili preko noći, listovima kelja uklonimo srednji tvrdi dio i narežemo ih na komade veličine zalogaja, sušene rajčice narežemo na trakice, seitan na kockice, a šparoge očistimo, ogulimo i narežemo na komade veličine 2 cm.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo ocijeđeni ječam, poklopimo i kuhamo ga laganoj vatri 20-25 minuta.
- Nakon 15-ak minuta, u tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo narezane listove kelja, komade šparoga, kockice seitana, trakice sušenih rajčica i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući 10-12 minuta.
- Zatim kuhani ječam ocijedimo i premjestimo u tavu s povrćem i seitanom, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo kukuruz, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|