- Almo Čatlak
- 80 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Vegetarijanske lazanje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske lazanje.
Ukusne lazanje u kojima mogu uživati vegeterijanci, a i oni koji baš ne vole meso. Ali to nije razlog da i „mesojedi“ ne kušaju ovo divno jelo.
Vegetarijanske lazanje - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske lazanje. - tjestenina za lazanje, patlidžan, mini rajčica, mlijeko, vrhnje za kuhanje, masline, majčina dušica (sjeckane), bosiljak (sjeckanog), parmezan (naribanog), maslac, brašno, umak pesto, sir gouda, kadulja, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Za početak naribamo sir, mini rajčice prepolovimo, masline narežemo na kolutiće, a patliđan ogulimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu sa slanom vodom i limunovim sokom, kako ne bi potamnio. ; Kockice patliđana premjestimo na kuhinjsku krpu kako bi ih osušili, te ih stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dok ne omekšaju. ; Tijekom prženja podlijevamo maslinovim uljem, jer patliđan upija puno masnoće. ; Zatim dodamo prepolovljene mini rajčice, narezane masline, sjeckani svježi bosiljak, majčinu dušicu, posolimo, popaprimo, promiješamo i pržimo dalje. Nakon 5-6 minuta prženja, povrće maknemo s vatre da se malo ohladi. ; U lonac ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, prosijemo brašno, dobro izmiješamo sastojke i na srednje jakoj vatri kuhamo 7-8 minuta, stalno miješajući pjenjačom, da umak zgusne. ; Potom umiješamo umak pesto i postupno dodajemo, stalno miješajući, naribani sir. Umak je gotov i maknemo ga s vatre. ; Dno vatrostalne posude prelijemo s malo umaka, preko njega složimo red tjestenine za lazanje, po tjestenini rasporedimo sloj prženog povrća, posipamo ga naribanim sirom, prelijemo s malo umaka i ponavljamo postupak dok ne potrošimo sastojke. ; Posljedni sloj prženog povrća posipamo naribanim sirom, prekrijemo tijestom, prelijemo umakom, ukrasimo grančicom kadulje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. Gotove lazanje ostavimo da se malo ohlade i poslužimo ih.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 250 g
- patlidžan, 2
- mini rajčica, 300 g
- mlijeko, 750 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- masline, 20 iskoštenih crnih
- majčina dušica, 1 žlica sjeckane
- bosiljak, 4 žlice sjeckanog
- parmezan, 50 g naribanog
- maslac, 60 g
- brašno, 60 g
- umak pesto, 1 žlica
- sir gouda, 150 g
- kadulja, 1 grančica
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak naribamo sir, mini rajčice prepolovimo, masline narežemo na kolutiće, a patliđan ogulimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu sa slanom vodom i limunovim sokom, kako ne bi potamnio.
- Kockice patliđana premjestimo na kuhinjsku krpu kako bi ih osušili, te ih stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dok ne omekšaju.
- Tijekom prženja podlijevamo maslinovim uljem, jer patliđan upija puno masnoće.
- Zatim dodamo prepolovljene mini rajčice, narezane masline, sjeckani svježi bosiljak, majčinu dušicu, posolimo, popaprimo, promiješamo i pržimo dalje. Nakon 5-6 minuta prženja, povrće maknemo s vatre da se malo ohladi.
- U lonac ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, prosijemo brašno, dobro izmiješamo sastojke i na srednje jakoj vatri kuhamo 7-8 minuta, stalno miješajući pjenjačom, da umak zgusne.
- Potom umiješamo umak pesto i postupno dodajemo, stalno miješajući, naribani sir. Umak je gotov i maknemo ga s vatre.
- Dno vatrostalne posude prelijemo s malo umaka, preko njega složimo red tjestenine za lazanje, po tjestenini rasporedimo sloj prženog povrća, posipamo ga naribanim sirom, prelijemo s malo umaka i ponavljamo postupak dok ne potrošimo sastojke.
- Posljedni sloj prženog povrća posipamo naribanim sirom, prekrijemo tijestom, prelijemo umakom, ukrasimo grančicom kadulje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. Gotove lazanje ostavimo da se malo ohlade i poslužimo ih.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |