- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske polpete u povrtnom umaku.
Nisu polpete isključivo mesne, to svi vegeterijanci znaju! Ova je povrtna verzija lagana, ukusna i zdrava i poslužit će kao vrhunsko vegetarijansko glavno jelo. Patlidžan, grah, pelat, paprika... pa sve začinjeno majčinom dušicom – tko bi im odolio?
Vegetarijanske polpete u povrtnom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske polpete u povrtnom umaku. - luk, crno vino, povrtna juha iz kocke, glatko brašno, pelati rajčice, majčina dušica (sušene), lovorov list, patlidžan, svježa crvena paprika, grah (iz konzerve), jaje, parmezan, češnjak, krušne mrvice, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog luka, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Za to vrijeme u zdjelicu s crnim vinom ulijemo povrtnu juhu, dodamo brašno i sve zajedno izmiješamo pjenjačom. ; Zatim na omekšali luk dodamo sjeckanu pelati rajčicu, majčinu dušicu, listove lovora, ulijemo pripremljenu tekućinu i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 20 minuta. ; U zasebnoj tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo očišćen i na kockice narezan patlidžan, preostali sjeckani luk, očišćenu i na kockice narezanu crvenu papriku, začinimo solju i paprom, te sve zajedno na laganoj vatri pržimo 10-ak minuta, odnosno dok povrće ne omekša (pripazimo na maslinovo ulje jer ga patlidžan upija). ; U zdjelu stavimo smeđi grah iz konzerve, malo ga ispasiramo vilicom, dodamo umućena jaja, protisnuti češnjak, naribani parmezan, ohlađeno povrće iz tave, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim od pripremljene smjese dlanovima oblikujemo kuglice promjera 5 centimetara, složimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Gotove polpete izvadimo iz pećnice, preko njih prelijemo pripremljen umak od rajčice i jelo možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 1 glavica
- crno vino, 50 ml
- povrtna juha iz kocke, 300 ml
- glatko brašno, 10 g
- pelati rajčice, 300 g
- majčina dušica, 1 žličica sušene
- lovorov list, 2
- patlidžan, 1
- svježa crvena paprika, 1
- grah, 230 g iz konzerve
- jaja, 2
- parmezan, 150 g
- češnjak, 1 režanj
- krušne mrvice, 200 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo polovicu sjeckanog luka, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Za to vrijeme u zdjelicu s crnim vinom ulijemo povrtnu juhu, dodamo brašno i sve zajedno izmiješamo pjenjačom.
- Zatim na omekšali luk dodamo sjeckanu pelati rajčicu, majčinu dušicu, listove lovora, ulijemo pripremljenu tekućinu i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 20 minuta.
- U zasebnoj tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo očišćen i na kockice narezan patlidžan, preostali sjeckani luk, očišćenu i na kockice narezanu crvenu papriku, začinimo solju i paprom, te sve zajedno na laganoj vatri pržimo 10-ak minuta, odnosno dok povrće ne omekša (pripazimo na maslinovo ulje jer ga patlidžan upija).
- U zdjelu stavimo smeđi grah iz konzerve, malo ga ispasiramo vilicom, dodamo umućena jaja, protisnuti češnjak, naribani parmezan, ohlađeno povrće iz tave, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Zatim od pripremljene smjese dlanovima oblikujemo kuglice promjera 5 centimetara, složimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
- Gotove polpete izvadimo iz pećnice, preko njih prelijemo pripremljen umak od rajčice i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |