- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Vegetarijanske polpete u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske polpete u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 1 glavica
- crno vino, 50 ml
- povrtni temeljac, 300 ml
- glatko brašno, 10 g
- pelati rajčice, 300 g
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- lovorov list, 2
- patlidžan, 1
- svježa crvena paprika, 1
- grah, 230 g smeđi, iz konzerve
- jaja, 2 komada
- parmezan, 150 g
- češnjak, 1 režanj
- krušne mrvice, 200 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
- U tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Nakon već dvije minute preko luka stavimo sjeckani patlidžan, a odmah zatim dodamo i crvenu papriku.
- Preko povrća sada još protisnemo češnjak i miješajući sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3 do 4 minute prženja u čistu zdjelu ulijemo povrtnu juhu, preko juhe ulijemo crno vino, dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. Smjesu u zdjeli zatim začinimo talijanskom mješavinom začina i dobivenu mješavinu ulijemo u posudu s povrćem.
- Sada sve zajedno promiješamo, još malo začinimo svježe mljevenim paprom, pričekamo da umak zgusne, a potom ugasimo vatru i ostavimo ga da se ohladi.
- Kada se smjesa ohladila u čistu zdjelu stavimo kuhani grah iz konzerve i malo ga zdrobimo vilicom. Zatim u smjesu s grahom dodamo cijela jaja, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke.
- Sada preko graha i jaja dodamo ohlađenu smjesu, a odmah zatim dodamo i krušne mrvice, naribani parmezan i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. Kada smo dobili jednoličnu smjesu ostavimo ju desetak minuta da odstoji, a onda između dlanova oblikujemo kuglice koje potom uvaljamo u krušne mrvice.
- Sada pripremljene polpete stavljamo u vatrostalnu posudu koju smo prethodno nauljili, između njih ulijemo umak od rajčice i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Nakon poprilici 20-ak minuta vegetarijanske polpete su gotove i možemo ih poslužiti.
- Prije posluživanja prelijemo ih sa još malo maslinovog ulja i posipamo svježim sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |