Vegetarijanske polpete u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske polpete u umaku od rajčice. – luk, crno vino, povrtni temeljac, glatko brašno, pelati rajčice, majčina dušica (sušena), lovorov list, patlidžan, svježa crvena paprika, grah (smeđi, iz konzerve), jaje, parmezan, češnjak, krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Nakon već dvije minute preko luka stavimo sjeckani patlidžan, a odmah zatim dodamo i crvenu papriku. ; Preko povrća sada još protisnemo češnjak i miješajući sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3 do 4 minute prženja u čistu zdjelu ulijemo povrtnu juhu, preko juhe ulijemo crno vino, dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. Smjesu u zdjeli zatim začinimo talijanskom mješavinom začina i dobivenu mješavinu ulijemo u posudu s povrćem. ; Sada sve zajedno promiješamo, još malo začinimo svježe mljevenim paprom, pričekamo da umak zgusne, a potom ugasimo vatru i ostavimo ga da se ohladi. ; Kada se smjesa ohladila u čistu zdjelu stavimo kuhani grah iz konzerve i malo ga zdrobimo vilicom. Zatim u smjesu s grahom dodamo cijela jaja, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke. ; Sada preko graha i jaja dodamo ohlađenu smjesu, a odmah zatim dodamo i krušne mrvice, naribani parmezan i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. Kada smo dobili jednoličnu smjesu ostavimo ju desetak minuta da odstoji, a onda između dlanova oblikujemo kuglice koje potom uvaljamo u krušne mrvice. ; Sada pripremljene polpete stavljamo u vatrostalnu posudu koju smo prethodno nauljili, između njih ulijemo umak od rajčice i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. ; Nakon poprilici 20-ak minuta vegetarijanske polpete su gotove i možemo ih poslužiti.; Prije posluživanja prelijemo ih sa još malo maslinovog ulja i posipamo svježim sjeckanim peršinom. ; –
Vegetarijanske polpete u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske polpete u umaku od rajčice.
Povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
U tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Nakon već dvije minute preko luka stavimo sjeckani patlidžan, a odmah zatim dodamo i crvenu papriku.
Preko povrća sada još protisnemo češnjak i miješajući sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 3 do 4 minute prženja u čistu zdjelu ulijemo povrtnu juhu, preko juhe ulijemo crno vino, dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. Smjesu u zdjeli zatim začinimo talijanskom mješavinom začina i dobivenu mješavinu ulijemo u posudu s povrćem.
Sada sve zajedno promiješamo, još malo začinimo svježe mljevenim paprom, pričekamo da umak zgusne, a potom ugasimo vatru i ostavimo ga da se ohladi.
Kada se smjesa ohladila u čistu zdjelu stavimo kuhani grah iz konzerve i malo ga zdrobimo vilicom. Zatim u smjesu s grahom dodamo cijela jaja, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke.
Sada preko graha i jaja dodamo ohlađenu smjesu, a odmah zatim dodamo i krušne mrvice, naribani parmezan i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. Kada smo dobili jednoličnu smjesu ostavimo ju desetak minuta da odstoji, a onda između dlanova oblikujemo kuglice koje potom uvaljamo u krušne mrvice.
Sada pripremljene polpete stavljamo u vatrostalnu posudu koju smo prethodno nauljili, između njih ulijemo umak od rajčice i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
Nakon poprilici 20-ak minuta vegetarijanske polpete su gotove i možemo ih poslužiti.
Prije posluživanja prelijemo ih sa još malo maslinovog ulja i posipamo svježim sjeckanim peršinom.