- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Vegetarijanski ražnjići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske ražnjiće.
Iako se ražnjići obično ne vezuju uz pojam vegetarijanstva, ovi slasni primjerci dokazuju da je to itekako moguća i poželjna kombinacija. Povrće će odmah postati primamljivije, a naravno, ovo zanimljivo jelo nije rezervirano samo za vegetarijance, mogu ga iskušati svi!
Vegetarijanski ražnjići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanske ražnjiće. - patlidžani, mini rajčica, bosiljak, mladi luk, maslinovo ulje, limun, ulje, tabasco, sol i papar, Prije svega patlidžan očistimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu s posoljenom hladnom vodom u koju smo dodali malo limunovog soka. ; U zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo malo tabasco umaka, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke, te dodamo ocijeđene kockice patlidžana i stavimo kratko na stranu da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme očistimo mini rajčice, te zajedno s listovima bosiljka i glavicama mladog luka isperemo pod mlazom hladne vode. ; Zatim marinirane kocke patlidžana, mini rajčice, listove bosiljka i glavice luka naizmjence nabadamo na ražnjiće i pečemo sa svih strana, na žaru ili vrućoj gril tavi (premazanoj s malo ulja) sa svake strane pet do šest minuta (tijekom pečenja ražnjiće premazujemo preostalom marinadom), te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 2 komada
- mini rajčica, 24 komada
- bosiljak, 48 listova
- mladi luk, 8 glavica
- maslinovo ulje, 50 ml
- limun, 1
- ulje
- tabasco
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega patlidžan očistimo, narežemo na kockice i stavimo u zdjelu s posoljenom hladnom vodom u koju smo dodali malo limunovog soka.
- U zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo malo tabasco umaka, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke, te dodamo ocijeđene kockice patlidžana i stavimo kratko na stranu da se sastojci prožmu.
- Za to vrijeme očistimo mini rajčice, te zajedno s listovima bosiljka i glavicama mladog luka isperemo pod mlazom hladne vode.
- Zatim marinirane kocke patlidžana, mini rajčice, listove bosiljka i glavice luka naizmjence nabadamo na ražnjiće i pečemo sa svih strana, na žaru ili vrućoj gril tavi (premazanoj s malo ulja) sa svake strane pet do šest minuta (tijekom pečenja ražnjiće premazujemo preostalom marinadom), te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |