- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Vegetarijanski složenac od tikvica i paprike s tostom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanski složenac od tikvica i paprika s tostom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- paprika, 3 svježe (zelena, crvena, žuta)
- tikvice, 2 komada
- češnjak, 2 režnja
- tost, 12 kriški
- sušene rajčice, 50 g (iz staklenke)
- sir mozzarella, 200 g
- jaja, 2 komada
- mlijeko, 200 ml
- naribani tvrdi sir, 80 g
- ružmarin, 1 grančica
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Paprike narežemo na kockice, a tikvicu na polumjesece. U zagrijanu tavu ulijemo ulje, dodamo narezanu papriku i tikvicu, dodamo narezane listiće režnjeva češnjaka i začinimo s talijanskom mješavinom začina.
- U zdjelu razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, dodamo pola naribanog tvrdog sira, dodamo soli i papra i sastojke izmiješamo pjenjačom. Dok se povrće pirja kriške tosta tostiramo u tosteru.
- Na dno vatrostalne posude slažemo prepečeni kruh, zatim pirjano povrće, sir mozzarellu narežemo na tanke ploške i poslažemo preko povrća. Preko mozarelle posipamo naribani tvrdi sir i poklopimo kruhom. Sve zajedno prelijem pripremljenom mješavinom jaja i mlijeka.
- Ovako pripremljeno jelo stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 °C, 15-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |