Vesela jaja u umaku od hrena

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Vesela jaja u umaku od hrena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vesela jaja u umaku od hrena.

Kombinacija jaja i hrena nešto je toliko dobro da će u budućnosti vjerojatno izmisliti neka GMO jaja u koja će odmah „ucijepiti“ aromu hrena! Dok se to ne dogodi, igrajte na sigurno i isprobajte naš recept – s njim nema greške!

Vesela jaja u umaku od hrena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vesela jaja u umaku od hrena. - hrenov korijen, jabuke, maslac, vrhnje za kuhanje, jaje (tvrdo kuhanih), sol i papar, Za ukrašavanje:: mrkva, klinčić, peršin, Jabuku i hren ogulimo, očistimo i naribamo. Dodamo ih u tavu na rastopljeni maslac, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo uz povremeno miješanje dok malo ne omekšaju. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo, sve zajedno dobro izmiješamo i kada se počne zgušnjavati, gotov umak stavimo na stranu da se malo ohladi. ; Ohlađeni umak rasporedimo na prikladan tanjur na kojem ćemo sve zajedno poslužiti (napravimo posteljicu od umaka debljine jednog centimetra). ; Tvrdo kuhanim jajima nožićem označimo mjesta za usta i nos, te u svaki prorez utaknemo tanke listiće mrkvice koje smo prethodno narezali na trokutiće. Klinčiće zabodemo na mjesta za oči, a na vrh (za kosu) stavimo ili ubodemo listić peršina. Vesela jaja poslažemo na posteljicu od umaka od hrena.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Jabuku i hren ogulimo, očistimo i naribamo. Dodamo ih u tavu na rastopljeni maslac, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo uz povremeno miješanje dok malo ne omekšaju.
 2. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo, sve zajedno dobro izmiješamo i kada se počne zgušnjavati, gotov umak stavimo na stranu da se malo ohladi.
 3. Ohlađeni umak rasporedimo na prikladan tanjur na kojem ćemo sve zajedno poslužiti (napravimo posteljicu od umaka debljine jednog centimetra).
 4. Tvrdo kuhanim jajima nožićem označimo mjesta za usta i nos, te u svaki prorez utaknemo tanke listiće mrkvice koje smo prethodno narezali na trokutiće. Klinčiće zabodemo na mjesta za oči, a na vrh (za kosu) stavimo ili ubodemo listić peršina. Vesela jaja poslažemo na posteljicu od umaka od hrena.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: