- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Vinska krem juha
Saznajte kako pripremiti vinsku krem juhu u našem video receptu.
Vinska krem juha idealno je predjelo u hladnim zimskim danima. Da bi doživljaj bio potpun, obavezno uz nju poslužite kockice preprženog tosta.
Vinska krem juha - Saznajte kako pripremiti vinsku krem juhu u našem video receptu. - bijelo vino, temeljac mesne juhe, vrhnje za kuhanje, jaje, tost, maslac, cimet (u prahu), sol, bijeli papar, U lonac debelog dna ulijemo bijelo vino, dodamo sol, papar, mesni temeljac i kuhamo 3-5 minuta. ; U zdjelu stavimo 3 žutanjka, dodamo vrhnje za kuhanje, te pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu, uz stalno miješanje, dodamo u juhu, dok ne postane kremasta. ; Kriškama tosta odrežemo koru, sredinu narežemo na kockice i kratko ih ispržimo u tavi na maslacu. ; Juhu ulijemo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha, začinimo prstohvatom cimeta u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijelo vino, 200 ml
- temeljac mesne juhe, 400 ml
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- jaja, 3
- tost, 3 kriške
- maslac, 30 g
- cimet u prahu
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac debelog dna ulijemo bijelo vino, dodamo sol, papar, mesni temeljac i kuhamo 3-5 minuta.
- U zdjelu stavimo 3 žutanjka, dodamo vrhnje za kuhanje, te pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu, uz stalno miješanje, dodamo u juhu, dok ne postane kremasta.
- Kriškama tosta odrežemo koru, sredinu narežemo na kockice i kratko ih ispržimo u tavi na maslacu.
- Juhu ulijemo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha, začinimo prstohvatom cimeta u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |