- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Vinski gulaš
Saznajte kako pripremiti vinski gulaš u našem video receptu.
Ako ste ikada bili na nekoj većoj proslavi velike su šanse da su vam negdje oko tri ili četiri sata ujutro servirali baš ovo jelo - vinski gulaš. Pretpostavljamo da ovako fino vruće jelo blagonaklono djeluje na želudac izmučen mnoštvom glavnih, sporednih, slatkih, slanih, gorkih, masnih, kiselih i svih ostalih vrsta jela koja se na jednoj takvoj proslavi serviraju. A s druge strane, možda je to samo neslana šala šefa kuhinje, najfinije jelo u trenutku kada više stvarno ne možete pojesti niti jedan jedini zalogaj? Zato umjereno - štedite se za vinski gulaš!
Vinski gulaš - Saznajte kako pripremiti vinski gulaš u našem video receptu. - junetina, luk, koncentrat rajčice, bijelo vino, temeljac mesne juhe, crvena ljuta paprika, lovorov list, krumpir, kumin, ulje, sol i papar, Meso izrežemo na male komadiće i kratko ih popržimo na vrućem ulju. ; Zatim dodamo sitno sjeckani luk, pa sve zajedno pirjamo na laganoj vatri postepeno dolijevajući mesni temeljac. ; Kada je luk potpuno omekšao dodamo koncentrat rajčice, podlijemo vinom, začinimo solju i paprom, dodamo jednu ljutu crvenu papriku, prstohvat mljevenog kumina, lovorov list i na kockice narezan krumpir. ; Još jednom sve zajedno promiješamo i kuhamo dok krumpir i meso ne omekšaju.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 500 g
- luk, 5 glavica
- koncentrat rajčice, 60 g
- bijelo vino, 200 ml
- temeljac mesne juhe, 200 ml
- ljuta papričica, 1
- lovorov list, 1
- krumpir, 200 g
- kumin, 1 žličica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso izrežemo na male komadiće i kratko ih popržimo na vrućem ulju.
- Zatim dodamo sitno sjeckani luk, pa sve zajedno pirjamo na laganoj vatri postepeno dolijevajući mesni temeljac.
- Kada je luk potpuno omekšao dodamo koncentrat rajčice, podlijemo vinom, začinimo solju i paprom, dodamo jednu ljutu crvenu papriku, prstohvat mljevenog kumina, lovorov list i na kockice narezan krumpir.
- Još jednom sve zajedno promiješamo i kuhamo dok krumpir i meso ne omekšaju.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |