- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Vinski gulaš s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vinski gulaš s gljivama.
Pivce za živce? Ne, ne, ne. Vince za živce ili još bolje, vinski gulaš za živce! Ovo će Vas krepko jelo ugrijati u hladnim zimskim danima i dati Vam energiju za sve napore koji su pred Vama. Junetina i različite vrste gljiva uistinu čine divnu kombinaciju!
Vinski gulaš s gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vinski gulaš s gljivama. - junetina (za gulaš), luk, bukovače, češnjak, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, bijelo vino, lovorov list, svinjska mast, sol i papar, U lonac na ugrijanu svinjsku mast dodamo junetinu za gulaš narezanu na kockice, malo je posolimo i pržimo uz povremeno miješanje po prilici 10 minuta. ; Zatim dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i sve zajedno pirjamo još 20-ak minuta. ; Potom umiješamo koncentrat rajčice, crvenu mljevenu papriku, bukovače, dodamo lovorov list, ulijemo bijelo vino, toliko vode da pokrije sastojke, začinimo solju i paprom, a kada prokuha, kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta. ; Gotov vinski gulaš stavimo u tanjur, ukrasimo s malo svježeg peršina i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac na ugrijanu svinjsku mast dodamo junetinu za gulaš narezanu na kockice, malo je posolimo i pržimo uz povremeno miješanje po prilici 10 minuta.
- Zatim dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i sve zajedno pirjamo još 20-ak minuta.
- Potom umiješamo koncentrat rajčice, crvenu mljevenu papriku, bukovače, dodamo lovorov list, ulijemo bijelo vino, toliko vode da pokrije sastojke, začinimo solju i paprom, a kada prokuha, kuhamo na laganoj vatri 30-ak minuta.
- Gotov vinski gulaš stavimo u tanjur, ukrasimo s malo svježeg peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |