- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Vitaminska bomba
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pravu vitaminsku bombu.
Ljeto je pravo vrijeme za laganu ishranu, a samim tim i za mnogobrojne salate. Naša vitaminska bomba će Vam na najukusniji mogući način pružiti sve što je Vašem organizmu potrebno da bi izdržao ove vruće srpanjske dane.
Vitaminska bomba - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pravu vitaminsku bombu. - kupus (svježeg), bijela repa, luk (ljubičastog), lučice, naranča, paprika, celerova stabljika, pinjoli, limun, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu ulijemo 40 ml maslinovog ulja, dodamo sok polovice limuna, začinimo solju i paprom, te pjenjačom ili štapnim mikserom dobro izmiješamo sastojke.; Kupus očistimo, narežemo na tanke rezance, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoji 2-3 sata. Bijelu repu i luk narežemo na rezance, a kisele lučice na četvrtine. Naranče ogulimo, očistimo i filetiramo. ; Zatim ocijedimo odstajali kupus i stavimo ga u zdjelu za salatu. Potom na kupus dodamo narezano povrće (paprika i celerova stabljika), pinjole, prelijemo pripremljenim preljevom, sve zajedno nježno izmiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kupus, 300 g svježeg
- bijela repa, 100 g
- luk, 1 glavica ljubičastog
- lučice, 6 ukiseljenih
- naranča, 1
- paprika, 1 žuta
- celerova stabljika, 100 g
- pinjoli, 50 g
- limun, 1
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo 40 ml maslinovog ulja, dodamo sok polovice limuna, začinimo solju i paprom, te pjenjačom ili štapnim mikserom dobro izmiješamo sastojke.
- Kupus očistimo, narežemo na tanke rezance, stavimo u zdjelu, posolimo i ostavimo da odstoji 2-3 sata. Bijelu repu i luk narežemo na rezance, a kisele lučice na četvrtine. Naranče ogulimo, očistimo i filetiramo.
- Zatim ocijedimo odstajali kupus i stavimo ga u zdjelu za salatu. Potom na kupus dodamo narezano povrće (paprika i celerova stabljika), pinjole, prelijemo pripremljenim preljevom, sve zajedno nježno izmiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |