Vjenčići od paljenog tijesta

 • 80 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Vjenčići od paljenog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vjenčiće od paljenog tijesta.

Osim već poznatih načina pripreme prigodnih slastica poput uštipaka, sada možete naučiti sasvim drugačiji pristup izradi istih. Sretno i dobar tek!

Vjenčići od paljenog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vjenčiće od paljenog tijesta. - mlijeko, maslac, šećer, vanilin šećer, oštro brašno, jaje, sol, ulje, šećer u prahu, U zdjelicu s brašnom stavimo žličicu vanilin šećera i sol, te izmiješamo sastojke. ; U lonac ulijemo mlijeko, dodamo preostali vanilin šećer, maslac i sve zajedno kuhamo do vrenja. ; Zatim lonac maknemo s vatre i uz stalno miješanje dodajemo mješavinu od brašna. ; Potom smjesu dalje miješamo i tučemo dok ne dobijemo glatko tijesto. ; Lonac s tijestom vratimo na vatru i dalje tijesto miješamo, odnosno palimo, da se dobro ugrije. ; Zatim lonac s tijestom maknemo s vatre i pričakamo da se malo ohladi. Na tijesto, stalno miješajući postupno dodajemo umućena jaja i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, te na papir za pečenje, na limu za pečenje, istisnemo oblike vjenčića. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. Gotove vjenčiće posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelicu s brašnom stavimo žličicu vanilin šećera i sol, te izmiješamo sastojke.
 2. U lonac ulijemo mlijeko, dodamo preostali vanilin šećer, maslac i sve zajedno kuhamo do vrenja.
 3. Zatim lonac maknemo s vatre i uz stalno miješanje dodajemo mješavinu od brašna.
 4. Potom smjesu dalje miješamo i tučemo dok ne dobijemo glatko tijesto.
 5. Lonac s tijestom vratimo na vatru i dalje tijesto miješamo, odnosno palimo, da se dobro ugrije.
 6. Zatim lonac s tijestom maknemo s vatre i pričakamo da se malo ohladi. Na tijesto, stalno miješajući postupno dodajemo umućena jaja i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
 7. Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje, te na papir za pečenje, na limu za pečenje, istisnemo oblike vjenčića.
 8. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. Gotove vjenčiće posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 34
Rating: 4.44
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: