Jednostavna i lagana voćna torta kojoj ćete teško odoljeti!
Voćna torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti voćnu tortu. – Biskvit: brašno, šećer, maslac, jaje, limun, prašak za pecivo, mlijeko, Krema: puding (vanilija), mlijeko, maslac, šećer, voće, slatko vrhnje za šlag, Omekšati maslac na sobnoj temperaturi, a potom ga zajedno sa šećerom i jajima miksajte dok ne dobijete pjenastu teksturu. ; Dodajte smjesi brašno, sitno naribanu koricu od limuna, prašak za pecivo, sol i mlijeko. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Tu smjesu razdijelite na četiri dijela. ; Biskvit pecite u pećnici na 180 °C i tako za sva četiri dijela smjese. Ostavite biskvit da se ohladi, a u to vrijeme pripremite kremu. ; Za kremu, skuhajte dva pudinga od vanilije s 700 ml mlijeka i šećerom te ostavite sa strane da se ohladi. ; Omekšani maslac izmiksajte dok ne dobijete pjenastu teksturu, a potom žlicom dodavajte puding u maslac te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu. ; Kremu stavite u hladnjak da se ohladi. Voće operite i narežite na sitne komadiće. ; Kada se krema ohladila, umiješajte u nju voće i slažite ju na kore biskvita. Ukrasite tortu po želji. ; –
Voćna torta
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 49
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti voćnu tortu.
Omekšati maslac na sobnoj temperaturi, a potom ga zajedno sa šećerom i jajima miksajte dok ne dobijete pjenastu teksturu.
Dodajte smjesi brašno, sitno naribanu koricu od limuna, prašak za pecivo, sol i mlijeko. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Tu smjesu razdijelite na četiri dijela.
Biskvit pecite u pećnici na 180 °C i tako za sva četiri dijela smjese. Ostavite biskvit da se ohladi, a u to vrijeme pripremite kremu.
Za kremu, skuhajte dva pudinga od vanilije s 700 ml mlijeka i šećerom te ostavite sa strane da se ohladi.
Omekšani maslac izmiksajte dok ne dobijete pjenastu teksturu, a potom žlicom dodavajte puding u maslac te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu.
Kremu stavite u hladnjak da se ohladi. Voće operite i narežite na sitne komadiće.
Kada se krema ohladila, umiješajte u nju voće i slažite ju na kore biskvita. Ukrasite tortu po želji.