Voćni nabujak

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Voćni nabujak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti voćni nabujak.

Ukusan voćni nabujak prepun različitih aroma i mirisa je slastica koja se ne propušta. Ako ne želite propustiti ovaj slasan desert, svakako pogledajte priloženi video.

Voćni nabujak - U našem video receptu saznajte kako pripremiti voćni nabujak. - jagode, banana, borovnice, mješavina za palačinke, podloga za tortu, maslac, šećer, rum, naranča, ružmarin, prašak za pecivo, jaje, šećer u prahu, Prije svega podlogu za torte narežemo na kockice, a od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu s mješavinom za palačinke dodamo prašak za peciva, ulijemo 250 ml vode, dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na rastopljeni maslac dodamo šećer i grančicu ružmarina, te pričekamo da se šećer počne rastapati. ; Zatim ulijemo rum, 100 ml narančinog soka, dodamo prepolovljene jagode, banane narezane na ploške i pirjamo, po prilici, tri minute, te ugasimo vatru. ; U smjesu za palačinke dodamo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješamo. ; Iz tave s voćem izvadimo ružmarin, pirjano voće i umak stavimo po kockicama podloge za torte, nadjenemo mješavinom smjese za palačinke i snijega, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 250°C. ; Nakon 5 minuta pečenja po nabujku posipamo svježe borovnice i pečemo još 10-ak minuta. Gotov kolač posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega podlogu za torte narežemo na kockice, a od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg.
 2. U zdjelu s mješavinom za palačinke dodamo prašak za peciva, ulijemo 250 ml vode, dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
 3. Za to vrijeme u tavu, na rastopljeni maslac dodamo šećer i grančicu ružmarina, te pričekamo da se šećer počne rastapati.
 4. Zatim ulijemo rum, 100 ml narančinog soka, dodamo prepolovljene jagode, banane narezane na ploške i pirjamo, po prilici, tri minute, te ugasimo vatru.
 5. U smjesu za palačinke dodamo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješamo.
 6. Iz tave s voćem izvadimo ružmarin, pirjano voće i umak stavimo po kockicama podloge za torte, nadjenemo mješavinom smjese za palačinke i snijega, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 250°C.
 7. Nakon 5 minuta pečenja po nabujku posipamo svježe borovnice i pečemo još 10-ak minuta. Gotov kolač posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 31
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: