- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Voćni souffle omlet
U našem video receptu saznajte kako pripremiti voćni souffle omlet.
Ovaj divan, pjenasti i bogati desert možda vam je poznatiji pod imenom "palačinke diplomat". A možda i nije. Jer niti mi nismo sasvim sigurni je li to ime specijaliteta kojeg nam se čini da smo jeli davnih 80-ih u nekom od poznatih zagrebačkih hotela ili samo plod naše mašte. No takvo ime bi mu sigurno dobro pristajalo.
Voćni souffle omlet - U našem video receptu saznajte kako pripremiti voćni souffle omlet. - jaje, maslac, med, voćni kompot (miješani), rakija (vilijamovke), šećer, Miješano voće iz konzerve dobro ocijedimo. ; U tavici na malo maslaca dodamo ocijeđeno voće, pustimo da se dobro ugrije pa dodamo rakiju i usplamtimo. Zatim dodamo med, promiješamo i stavimo na stranu. ; Bjelanjke odvojimo od žumanjaka. Od bjelanjaka istučemo rahli snijeg, a žumanjke dobro umutimo sa šećerom pa sve zajedno nježno izmiješamo u jednu smjesu. ; Od smjese u tavici na malo masnoće pržimo souffle omlete. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo. ; Pred kraj pečenja omlete preklopimo, preselimo na tanjure i poslužimo s toplim (flambiranim) voćem.; -
Upute po koracima:
- Miješano voće iz konzerve dobro ocijedimo.
- U tavici na malo maslaca dodamo ocijeđeno voće, pustimo da se dobro ugrije pa dodamo rakiju i usplamtimo. Zatim dodamo med, promiješamo i stavimo na stranu.
- Bjelanjke odvojimo od žumanjaka. Od bjelanjaka istučemo rahli snijeg, a žumanjke dobro umutimo sa šećerom pa sve zajedno nježno izmiješamo u jednu smjesu.
- Od smjese u tavici na malo masnoće pržimo souffle omlete. Omlet za vrijeme pečenja ne okrećemo.
- Pred kraj pečenja omlete preklopimo, preselimo na tanjure i poslužimo s toplim (flambiranim) voćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |