- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Vrganji na salati od matovilca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje na salati od matovilca.
Fini prženi vrganji, prepuni okusa, na salati od matovilca s domaćim dressingom. Tu je i kuhana šunka, tako da ovu izdašnu salatu slobodno možete pripremiti umjesto ručka ili večere.
Vrganji na salati od matovilca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje na salati od matovilca. - vrganji, kuhana šunka, matovilac, vlasac, šećer, maslac, parmezan, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, balzamički ocat, sol i papar, Matovilac očistimo, operemo pod mlazom vode i dobro ocijedimo. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ½ cm debele kriške. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo balzamički ocat, maslinovo ulje, šećer, sol i papar, dodamo mladi luk narezan na tanke kolutiće i stavimo na stranu. ; U tavu, na vrući maslac, dodamo narezane vrganje te ih pržimo dok malo ne omekšaju. Zatim ih začinimo paprom i maknemo s vatre. ; Matovilac posložimo po sredini tanjura, prelijemo pripremljenim umakom i nadjenemo prženim vrganjima i na trakicama kuhane šunke. ; Preko svega naribamo malo parmezana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- vrganji, 250 g
- kuhana šunka, 80 g
- matovilac, 150 g
- vlasac, 1/2 vezice
- šećer, 1/2 žličice
- maslac, 30 g
- parmezan, 50 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje
- balzamični ocat
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Matovilac očistimo, operemo pod mlazom vode i dobro ocijedimo. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ½ cm debele kriške.
- U zasebnoj zdjeli pomiješamo balzamički ocat, maslinovo ulje, šećer, sol i papar, dodamo mladi luk narezan na tanke kolutiće i stavimo na stranu.
- U tavu, na vrući maslac, dodamo narezane vrganje te ih pržimo dok malo ne omekšaju. Zatim ih začinimo paprom i maknemo s vatre.
- Matovilac posložimo po sredini tanjura, prelijemo pripremljenim umakom i nadjenemo prženim vrganjima i na trakicama kuhane šunke.
- Preko svega naribamo malo parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |