- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži mlijeko, nema mesa
 
        Vrganji s povrćem    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje s povrćem.    
        Da je vuk iz poznate basne bio pametan, ne bi gutao kojekakve bake po šumi i vrebao njihove unučice, već bi iskoristio vrijeme i mjesto, i uživao u vrganjima na sto načina. A jedan od načina pogledajte u našem videu.
Vrganji s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje s povrćem. - vrganji, mini rajčica, mladi luk, luk (ljubičastog), svježa zelena paprika, maslac, povrtni dodatak jelima, ulje, sol i papar, Za početak svo povrće operemo i očistimo. Mladi luk narežemo na kolutiće, a zeleni dio odvojimo od bijelog. Mini rajčice prepolovimo, a ljubičasti luk i papričice narežemo na kolutiće. ; U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, ljubičasti luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo narezanu papriku, promiješamo i pržimo 5-6 minuta. ; Za to vrijeme vrganje očistimo, narežemo ih na ploške širine pola centimetra, njih narežemo na trakice, a nekoliko lijepih ploški vrganja stavimo na stranu. ; U tavu s prženim lukom dodamo mini rajčice, zeleni dio mladog luka, začinimo povrtnim dodatkom jelima, dodamo trakice vrganja, promiješamo sastojke i pirjamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zagrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo sačuvane ploške vrganja, kratko ih popržimo i maknemo s vatre. ; Pirjano povrće stavimo na tanjure, ukrasimo prženim ploškama vrganja i poslužimo.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - vrganji, 500 g
 - mini rajčica, 300 g
 - mladi luk, 4
 - luk, 2 glavice ljubičastog
 - svježa zelena paprika, 2
 - maslac, 60 g
 - povrtni dodatak jelima, 1 žličica
 - ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Za početak svo povrće operemo i očistimo. Mladi luk narežemo na kolutiće, a zeleni dio odvojimo od bijelog. Mini rajčice prepolovimo, a ljubičasti luk i papričice narežemo na kolutiće.
 - U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, ljubičasti luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
 - Zatim dodamo narezanu papriku, promiješamo i pržimo 5-6 minuta.
 - Za to vrijeme vrganje očistimo, narežemo ih na ploške širine pola centimetra, njih narežemo na trakice, a nekoliko lijepih ploški vrganja stavimo na stranu.
 - U tavu s prženim lukom dodamo mini rajčice, zeleni dio mladog luka, začinimo povrtnim dodatkom jelima, dodamo trakice vrganja, promiješamo sastojke i pirjamo 10-ak minuta.
 - Za to vrijeme u zasebnu zagrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo sačuvane ploške vrganja, kratko ih popržimo i maknemo s vatre.
 - Pirjano povrće stavimo na tanjure, ukrasimo prženim ploškama vrganja i poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





