- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zabaione u čaši s vinom i sladoledom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zabaione u čaši s vinom i sladoledom od vanilije.
Upute po koracima:
- U čistu zdjelu odvojimo žumanjke, dodamo im šećer, ulijemo nekoliko kapi mlake vode i pjenjačom izradimo dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
- Kada je krema lagano posvijetlila u zdjelu naribamo malo limunove korice, začinimo s malo cimet-šećera, zdjelu stavimo iznad pare i nastavimo mješati mikserom dok ne dobijemo gustu pjenicu, a povremeno tijekom miješanja dolijevamo vino.
- Kada se pjenica počela dizati, u zdjelu dodamo jedan bjelanjak i nastavimo miksati.
- Nakon poprilici 5 minuta miksanja zdjelu maknemo s vatre i možemo poslužiti desert.
- U prikladne čaše na dno stavimo po jednu kuglicu sladoleda od vanilije, preko njih stavljamo pripremljenu kremu i za kraj sve zajedno ukrasimo i začinimo s cimet-šećerom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |