- Almo Čatlak
 
				
				
				
								
					- 60 min
 
												
					- 4 porcije
 
													- Vrlo kalorično
  
													- Jednostavna priprema
  
								
				
									- Sadrži jaja i mlijeko
  
							
			
			
				
		
		Zagorski štrukli na dva načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. – štrukli (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
;  – Štrukli su specijalitet sjeverozapadne Hrvatske, a mogu biti slani i slatki te kuhani i pečeni. Kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zagorski štrukli na dva načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. – štrukle (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Zagorski štrukli na dva načina    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina.    
         
     
                
        
            
        Štrukli su specijalitet sjeverozapadne Hrvatske, a mogu biti slani i slatki te kuhani i pečeni. Kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
Zagorski štrukli na dva načina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. - štrukle (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
; -
      
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. 
 - Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. 
 - Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. 
 - Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. 
 - Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
 
     
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        
            
    
        Votes: 48 
        Rating: 4.65 
        You:      
    
        Rate this recipe!     
          | 
                                
                     | 
                    
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | 
            Za Print recepta klikni ikonu >>         | 
                                
            
         | 
                    
    
     
         
    
    
                        | 
            Vrijeme pripreme:60minuta         | 
                                
            
         |