- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zagorski štrukli na dva načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. – štrukli (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
; – Štrukli su specijalitet sjeverozapadne Hrvatske, a mogu biti slani i slatki te kuhani i pečeni. Kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zagorski štrukli na dva načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. – štrukle (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
; -</div>
Zagorski štrukli na dva načina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina.
Štrukli su specijalitet sjeverozapadne Hrvatske, a mogu biti slani i slatki te kuhani i pečeni. Kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
Zagorski štrukli na dva načina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. - štrukle (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke.
- Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta.
- Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 44
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
zagorski štrukli recept, zagorski strukli, kuhani štrukli, kuhani štrukli sa sirom, ne kuhane strukle, strukle s vrhnjem za kuhanje,
Jela koja su danas popularna:
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Nabujak od mljevenog mesa i krumpira
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Prepečenac s pršutom, breskvama i mozzarellom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)