Zaliveni kolač od višanja

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zaliveni kolač od višanja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaliveni kolač od višanja.

Ako su višnje malo prekiselo voće da biste ih jeli same, onda bi vas ovakav kolač mogao ugodno iznenaditi. Uz šećer koji će ih razblažiti, te umočene u fino prhko tijesto, višnje u ovom zalivenom kolaču naći će mjesto i na vašem stolu!

Zaliveni kolač od višanja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zaliveni kolač od višanja. - višnje, maslac, šećer, limun, prašak za pecivo, vanilin šećer, jaje, kiselo vrhnje, brašno, škrobno brašno, šećer u prahu, sol, Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice. U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli. ; Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo. Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32x38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta. ; Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom. ; Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja. Vračamo u pećnicu na još 20-25 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice. U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli.
  2. Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo. Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32x38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta.
  3. Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom.
  4. Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja. Vračamo u pećnicu na još 20-25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 59
Rating: 3.97
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: