- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečena palenta s rajčicama i kobasicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s rajčicama i kobasicama. – kukuruzna krupica, mlijeko, povrtni temeljac, kobasica pečenica, rajčica (sjeckana), origano (sušeni), sir mozzarella, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Mozzarellu narežemo na kriške, a kobasice na kolutiće. ; U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo sušeni origano, začinimo solju i paprom, ulijemo malo ulja, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 10-12 minuta. ; Za to vrijeme u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i juhu te polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu ravnomjerno rasporedimo po okruglom limu za pečenje ili limu za pite, prekrivenim papirom za pečenje i ostavimo da se malo stvrdne. ; Zatim palentu premažemo umakom od rajčica, preko umaka rasporedimo kriške mozzarelle i kolutiće kobasica te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20 minuta. ; Zapečenu palentu prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo svježim listovima bosiljka i poslužimo.
; – Naziv palenta ili polenta potječe iz talijanskog jezika, koji je tu riječ preuzeo iz latinskog, a znači ječmena kaša. Ovaj smo je put pripremili poput pizze, a kako to izgleda pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečena palenta s rajčicama i kobasicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s rajčicama i kobasicama. – kukuruzna krupica, mlijeko, povrtni temeljac, kobasice pečenice, sjeckana rajčica, origano (sušeni), sir mozzarella, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mozzarellu narežemo na kriške, a kobasice na kolutiće. ; U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo sušeni origano, začinimo solju i paprom, ulijemo malo ulja, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 10-12 minuta. ; Za to vrijeme u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i juhu te polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu ravnomjerno rasporedimo po okruglom limu za pečenje ili limu za pite, prekrivenim papirom za pečenje i ostavimo da se malo stvrdne. ; Zatim palentu premažemo umakom od rajčica, preko umaka rasporedimo kriške mozzarelle i kolutiće kobasica te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20 minuta. ; Zapečenu palentu prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo svježim listovima bosiljka i poslužimo.
; -</div>
Zapečena palenta s rajčicama i kobasicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s rajčicama i kobasicama.
Naziv palenta ili polenta potječe iz talijanskog jezika, koji je tu riječ preuzeo iz latinskog, a znači ječmena kaša. Ovaj smo je put pripremili poput pizze, a kako to izgleda pogledajte u priloženom videu.
Zapečena palenta s rajčicama i kobasicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s rajčicama i kobasicama. - kukuruzna krupica, mlijeko, povrtni temeljac, kobasice pečenice, sjeckana rajčica, origano (sušeni), sir mozzarella, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mozzarellu narežemo na kriške, a kobasice na kolutiće. ; U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo sušeni origano, začinimo solju i paprom, ulijemo malo ulja, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 10-12 minuta. ; Za to vrijeme u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i juhu te polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu ravnomjerno rasporedimo po okruglom limu za pečenje ili limu za pite, prekrivenim papirom za pečenje i ostavimo da se malo stvrdne. ; Zatim palentu premažemo umakom od rajčica, preko umaka rasporedimo kriške mozzarelle i kolutiće kobasica te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20 minuta. ; Zapečenu palentu prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo svježim listovima bosiljka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mozzarellu narežemo na kriške, a kobasice na kolutiće.
- U lonac iznad vatre stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo sušeni origano, začinimo solju i paprom, ulijemo malo ulja, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 10-12 minuta.
- Za to vrijeme u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i juhu te polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Gotovu palentu ravnomjerno rasporedimo po okruglom limu za pečenje ili limu za pite, prekrivenim papirom za pečenje i ostavimo da se malo stvrdne.
- Zatim palentu premažemo umakom od rajčica, preko umaka rasporedimo kriške mozzarelle i kolutiće kobasica te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20 minuta.
- Zapečenu palentu prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo svježim listovima bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|