Zapečena palenta s vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s vrganjima. – palenta (instant), mlijeko, maslac, vrganji (mljeveni, sušeni), jaje, parmezan, vrganji, ljutika, peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo maslac, začinimo s ½ žličice soli i malo mljevenog papra, te pričekamo da zavri. ; Zatim uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre da se malo ohladi. ; Potom u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo naribani parmezan, žličicu sjeckanog peršina, dobro izmiješamo, te dobivenu smjesu umiješamo u palentu. ; Začinjenu palentu premjestimo u vatrostalnu posudu, koju smo navlažili vodom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljevene sušene vrganje, očišćene i na ploške narezane vrganje, dvije žličice sjeckanog peršina, malo popaprimo, te pržimo 2-3 minute. ; Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje i kada se umak malo zgusne maknemo s vatre. ; Pečenu palentu narežemo i stavimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja, ukrasimo peršinom i poslužimo.; – U one tmurne i kišne dane kad nas sviju pomalo obuzima umor, rijetko što može razveseliti poput jela koje stiže na stol iz pećnice, a upravo je takva ova palenta s vrganjima. Blagi okus palente kao stvoren je da istakne aromu vrganja, provjerite i uvjerite se…
<div class="wpurp-searchable-recipe">Zapečena palenta s vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s vrganjima. – palenta (instant), mlijeko, maslac, vrganji (mljeveni, sušeni), jaje, parmezan, vrganji, ljutika, peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo maslac, začinimo s ½ žličice soli i malo mljevenog papra, te pričekamo da zavri. ; Zatim uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre da se malo ohladi. ; Potom u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo naribani parmezan, žličicu sjeckanog peršina, dobro izmiješamo, te dobivenu smjesu umiješamo u palentu. ; Začinjenu palentu premjestimo u vatrostalnu posudu, koju smo navlažili vodom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljevene sušene vrganje, očišćene i na ploške narezane vrganje, dvije žličice sjeckanog peršina, malo popaprimo, te pržimo 2-3 minute. ; Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje i kada se umak malo zgusne maknemo s vatre. ; Pečenu palentu narežemo i stavimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja, ukrasimo peršinom i poslužimo.; -</div>
Zapečena palenta s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s vrganjima.
U one tmurne i kišne dane kad nas sviju pomalo obuzima umor, rijetko što može razveseliti poput jela koje stiže na stol iz pećnice, a upravo je takva ova palenta s vrganjima. Blagi okus palente kao stvoren je da istakne aromu vrganja, provjerite i uvjerite se...
Zapečena palenta s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu palentu s vrganjima. - palenta (instant), mlijeko, maslac, vrganji (mljeveni, sušeni), jaje, parmezan, vrganji, ljutika, peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo maslac, začinimo s ½ žličice soli i malo mljevenog papra, te pričekamo da zavri. ; Zatim uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre da se malo ohladi. ; Potom u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo naribani parmezan, žličicu sjeckanog peršina, dobro izmiješamo, te dobivenu smjesu umiješamo u palentu. ; Začinjenu palentu premjestimo u vatrostalnu posudu, koju smo navlažili vodom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljevene sušene vrganje, očišćene i na ploške narezane vrganje, dvije žličice sjeckanog peršina, malo popaprimo, te pržimo 2-3 minute. ; Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje i kada se umak malo zgusne maknemo s vatre. ; Pečenu palentu narežemo i stavimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja, ukrasimo peršinom i poslužimo.; -
U lonac ulijemo mlijeko, dodamo maslac, začinimo s ½ žličice soli i malo mljevenog papra, te pričekamo da zavri.
Zatim uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre da se malo ohladi.
Potom u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo naribani parmezan, žličicu sjeckanog peršina, dobro izmiješamo, te dobivenu smjesu umiješamo u palentu.
Začinjenu palentu premjestimo u vatrostalnu posudu, koju smo navlažili vodom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 20-ak minuta.
Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
Zatim u tavu dodamo mljevene sušene vrganje, očišćene i na ploške narezane vrganje, dvije žličice sjeckanog peršina, malo popaprimo, te pržimo 2-3 minute.
Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje i kada se umak malo zgusne maknemo s vatre.
Pečenu palentu narežemo i stavimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja, ukrasimo peršinom i poslužimo.