Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu piletinu s tri vrste sira i mortadelom. – pileća prsa (u filetima), jaje, vrhnje za kuhanje, sir gorgonzola, sir gouda, svježi kravlji sir, svježa crvena paprika, kapare, majčina dušica (sušene), mortadela, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mortadelu narežemo na trakice, papriku na kockice, jaja umutimo, a goudu i gorgonzolu naribamo. ; Naribane sireve premjestimo u zdjelu, ulijemo vrhnje za kuhanje i umućena jaja, začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, dodamo svježi kravlji sir i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dodamo narezanu mortadelu, kapare, kockice paprike i izmiješamo sastojke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo piletinu i pržimo ju sa svake strane dvije minute. ; Potom piletinu premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sireva i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Prvo pripitomljavanje peradi se desilo u južnoj Aziji prije 4000 g. što je dobro znati, ali je sasvim nebitno za ovaj recept. Bitne stvari za ovo jelo su piletina, vrhnje za kuhanje, tri vrste sira, pećnica i malo dobre volje.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu piletinu s tri vrste sira i mortadelom. – pileća prsa (u filetima), jaje, vrhnje za kuhanje, sir gorgonzola, sir gouda, svježi kravlji sir, svježa crvena paprika, kapare, majčina dušica (sušene), mortadela, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mortadelu narežemo na trakice, papriku na kockice, jaja umutimo, a goudu i gorgonzolu naribamo. ; Naribane sireve premjestimo u zdjelu, ulijemo vrhnje za kuhanje i umućena jaja, začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, dodamo svježi kravlji sir i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dodamo narezanu mortadelu, kapare, kockice paprike i izmiješamo sastojke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo piletinu i pržimo ju sa svake strane dvije minute. ; Potom piletinu premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sireva i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu piletinu s tri vrste sira i mortadelom.
Prvo pripitomljavanje peradi se desilo u južnoj Aziji prije 4000 g. što je dobro znati, ali je sasvim nebitno za ovaj recept. Bitne stvari za ovo jelo su piletina, vrhnje za kuhanje, tri vrste sira, pećnica i malo dobre volje.
Zapečena piletina s tri vrste sira i mortadelom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu piletinu s tri vrste sira i mortadelom. - pileća prsa (u filetima), jaje, vrhnje za kuhanje, sir gorgonzola, sir gouda, svježi kravlji sir, svježa crvena paprika, kapare, majčina dušica (sušene), mortadela, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mortadelu narežemo na trakice, papriku na kockice, jaja umutimo, a goudu i gorgonzolu naribamo. ; Naribane sireve premjestimo u zdjelu, ulijemo vrhnje za kuhanje i umućena jaja, začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, dodamo svježi kravlji sir i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dodamo narezanu mortadelu, kapare, kockice paprike i izmiješamo sastojke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo piletinu i pržimo ju sa svake strane dvije minute. ; Potom piletinu premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sireva i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Mortadelu narežemo na trakice, papriku na kockice, jaja umutimo, a goudu i gorgonzolu naribamo.
Naribane sireve premjestimo u zdjelu, ulijemo vrhnje za kuhanje i umućena jaja, začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, dodamo svježi kravlji sir i izradimo jednoličnu smjesu.
Zatim dodamo narezanu mortadelu, kapare, kockice paprike i izmiješamo sastojke.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo piletinu i pržimo ju sa svake strane dvije minute.
Potom piletinu premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sireva i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta.