Zapečena piletina u bijelom umaku

  • 15 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
Zapečena piletina u bijelom umaku
Zapečena piletina u bijelom umaku
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Piletina
    1. U posudi pomiješajte brašno, parmezan, sol i papar, a 2 pilećih prsa prepolovite. Nastalom smjesom premažite pileća prsa.
    2. Zagrijte jednu žlicu ulja i pecite piletinu dok ne postane lagano zlatna. Kad je pečena, ostavite ju sa strane.
    Umak
    1. U tavu na umjerenoj vatri zagrijte ulje i maslac te kratko pirjajte češnjak i luk.
    2. Tada dodajte brašno i kratko pirjajte, zatim pileći temeljac (ili bijelo vino) i opet kratko pirjajte.
    3. Dodajte mlijeko i ribani parmezan te začinite soli i paprom.
    4. Stavite prethodno pečenu piletinu u tavu i pecite ju 2 minute s jedne strane, a zatim joj dodajte kiselo vrhnje i peršin.
    5. Okrenite pileća prsa na drugu stranu i pecite još 2 minute pa dodajte još peršina.
    6. Dodajte limunov sok i još začina prema vlastitom ukusu. Poslužite uz prilog po želji.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 0
    Rating: 0
    You:
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:15minuta

    Najnovije zanimljivosti: