- Fina Malinić
- 60 min
- 6 porcije
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem
Popularnost: |
|
Ukusna kremasta tjestenina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g
- maslac, 110 g
- glatko brašno, 70 g
- niskomasno mlijeko, 500 ml
- kiselo vrhnje, 240 ml
- sir raclette, 225 g
- ribani parmezan, 25 g
- sol, 1/2 žličice
- gorušica, 1/2 žličice (mljevena)
- papar, 1/2 žličice
- sir cheddar, 165 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Skuhajte tjesteninu i u međuvremenu zagrijte pećnicu na 175°C.
- Otopite maslac u velikoj tavi te zatim umiješajte brašno dok smjesa ne postane glatka.
- Postupno dodavajte mlijeko. Pustite da zavrije, tada kuhajte i miješajte 2 minute ili dok se ne zgusne.
- Smanjite toplinu te umiješajte kiselo vrhnje, sir raclette, parmezan, sol, senf i papar dok se smjesa ne ujednači, a sir ne otopi. Dodavajte mlijeko dok ne dobijete gustoću koju želite.
- Ocijedite tjesteninu, prelijte ju cheddarom i presipajte u tepsiju. Pomiješajte ju s umakom od sira.
- Nemojte pokrivati tepsiju i pecite tjesteninu 35 - 40 minuta dok ne pozlati i ne počnu se stvarati mjehurići.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |