Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem – Ukusna kremasta tjestenina. – tjestenina, maslac, glatko brašno, niskomasno mlijeko, kiselo vrhnje, sir raclette, ribani parmezan, sol, gorušica ((mljevena)), papar, sir cheddar, Skuhajte tjesteninu i u međuvremenu zagrijte pećnicu na 175°C.; Otopite maslac u velikoj tavi te zatim umiješajte brašno dok smjesa ne postane glatka.; Postupno dodavajte mlijeko. Pustite da zavrije, tada kuhajte i miješajte 2 minute ili dok se ne zgusne.; Smanjite toplinu te umiješajte kiselo vrhnje, sir raclette, parmezan, sol, senf i papar dok se smjesa ne ujednači, a sir ne otopi. Dodavajte mlijeko dok ne dobijete gustoću koju želite.; Ocijedite tjesteninu, prelijte ju cheddarom i presipajte u tepsiju. Pomiješajte ju s umakom od sira.; Nemojte pokrivati tepsiju i pecite tjesteninu 35 – 40 minuta dok ne pozlati i ne počnu se stvarati mjehurići.; –
Skuhajte tjesteninu i u međuvremenu zagrijte pećnicu na 175°C.
Otopite maslac u velikoj tavi te zatim umiješajte brašno dok smjesa ne postane glatka.
Postupno dodavajte mlijeko. Pustite da zavrije, tada kuhajte i miješajte 2 minute ili dok se ne zgusne.
Smanjite toplinu te umiješajte kiselo vrhnje, sir raclette, parmezan, sol, senf i papar dok se smjesa ne ujednači, a sir ne otopi. Dodavajte mlijeko dok ne dobijete gustoću koju želite.
Ocijedite tjesteninu, prelijte ju cheddarom i presipajte u tepsiju. Pomiješajte ju s umakom od sira.
Nemojte pokrivati tepsiju i pecite tjesteninu 35 - 40 minuta dok ne pozlati i ne počnu se stvarati mjehurići.