Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem
Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You: 1
Rate this recipe!
Ukusna kremasta tjestenina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Skuhajte tjesteninu i u međuvremenu zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. Otopite maslac u velikoj tavi te zatim umiješajte brašno dok smjesa ne postane glatka.
  3. Postupno dodavajte mlijeko. Pustite da zavrije, tada kuhajte i miješajte 2 minute ili dok se ne zgusne.
  4. Smanjite toplinu te umiješajte kiselo vrhnje, sir raclette, parmezan, sol, senf i papar dok se smjesa ne ujednači, a sir ne otopi. Dodavajte mlijeko dok ne dobijete gustoću koju želite.
  5. Ocijedite tjesteninu, prelijte ju cheddarom i presipajte u tepsiju. Pomiješajte ju s umakom od sira.
  6. Nemojte pokrivati tepsiju i pecite tjesteninu 35 - 40 minuta dok ne pozlati i ne počnu se stvarati mjehurići.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You: 1
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: