- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečena tjestenina s tunjevinom i brokulom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu tjesteninu s tunjevinom i brokulom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g
- brokula, 500 g
- kukuruz, 50 g (mladi, iz konzerve)
- ljubičasti luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- mlijeko, 100 ml
- svježi sir, 100 g
- punomasni sir, 70 g (naribani)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute.
- U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri. Potom dodamo sjeckani češnjak na listiće i kuhanu brokulu.
- U lonac s tjesteninom stavimo kukuruz, dodamo komadiće tune, mlijeko, naribani punomasni sir i svježi sir. Sastojke izmiješamo i polovicu stavimo na dno vatrostalne posude.
- Preko tjestenine stavimo preprženu brokulu s lukom i češnjakom. I sve prekrijemo ostatkom tjestenine.
- Jelo posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-12 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |