- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečena tjestenina s tunjevinom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu tjesteninu s tunjevinom i sirom.
Tunjevina sa tjesteninom relativno je popularno jelo, pa ne bi bilo čudno da ste ju nekom prilikom već i probali. No spremljena na ovaj način, sa svježim rajčicama i bez vrhnja, ona je ipak malo zdravije i laganije jelo. Može vas podsjetiti na neku vrstu morskih lazanja.
Zapečena tjestenina s tunjevinom i sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu tjesteninu s tunjevinom i sirom. - široki rezanci, tuna (iz konzerve), jaje, rajčica, sir gouda, ulje, sol i papar, U puno vrele i slane vode u koju smo dodali jednu žličicu ulja stavimo kuhati tjesteninu pa je ocijedimo i stavimo na stranu. ; Tunu iz konzerve ocijedimo od ulja i samo malo isperemo hladnom vodom. ; Zatim umutimo jaja pa im dodamo tunjevinu i kuhano tijesto. Začinimo solju i paprom i pomiješamo. ; Rajčice operemo, nakratko uronimo u vrelu vodu pa im ogulimo koru. Tako pripremljene rajčice narežemo na kolutove. ; U lagano namašćenu vatrostalnu posudu zatim sloj po sloj slažemo smjesu tijesta i tunjevine i kolutove rajčica. Na kraju nabujak prekrijemo ploškama ili naribanim sirom. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 225°C oko 15 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- široki rezanci, 500 g
- tuna, 500 g iz konzerve
- jaja, 4
- rajčica, 3
- sir gouda, 200 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U puno vrele i slane vode u koju smo dodali jednu žličicu ulja stavimo kuhati tjesteninu pa je ocijedimo i stavimo na stranu.
- Tunu iz konzerve ocijedimo od ulja i samo malo isperemo hladnom vodom.
- Zatim umutimo jaja pa im dodamo tunjevinu i kuhano tijesto. Začinimo solju i paprom i pomiješamo.
- Rajčice operemo, nakratko uronimo u vrelu vodu pa im ogulimo koru. Tako pripremljene rajčice narežemo na kolutove.
- U lagano namašćenu vatrostalnu posudu zatim sloj po sloj slažemo smjesu tijesta i tunjevine i kolutove rajčica. Na kraju nabujak prekrijemo ploškama ili naribanim sirom.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 225°C oko 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |