Zapečena tjestenina sa sirom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Zapečena tjestenina sa sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu tjesteninu sa sirom.

Iako ste probali razne vrste tjestenina, ne možete za sebe reći da ste znalac, dok ne probate i našu zapečenu tjesteninu sa sirom.

Zapečena tjestenina sa sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu tjesteninu sa sirom. - sir gouda (ili drugog punomasnog sira), tjestenina (pužići), maslac, luk, brašno, senf, slatka mljevena paprika, majčina dušica, mlijeko, jaje, krušne mrvice, sol, bijeli papar, Tjesteninu stavimo kuhati u dosta vrele i posoljene vode i kuhamo po prilici 6 minuta. ; Zatim tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U zasebnom loncu, na laganoj vatri rastopimo polovinu maslaca, dodamo sjeckani luk i pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim na luk prosijemo brašno i miješamo kuhačom dok ne dobije blagu zlatno žutu boju. ; Potom u lonac, uz stalno miješanje, dodamo, senf, prstohvat bijelog papara, mljevenu crvenu papriku, žličicu soli i majčinu dušicu. ; Zatim, uz stalno miješanje dolijevamo toplo mlijeko i miješamo pjenjačom na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu (bešamel). ; U zasebnoj zdjelici umutimo jaje, umiješamo dvije žlice bešamel umaka, te dobivenu smjesu, polagano i uz stalno miješanje pjenjačom, umiješamo u lonac s bešamel umakom. ; Na kraju u umak umiješamo ¾ naribanog punomasnog sira, kuhanu tjesteninu i sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Sve zajedno prekrijemo ostatkom naribanog sira, mješavinom krušnih mrvica i preostalog rastopljenog maslaca, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 175°C, 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu stavimo kuhati u dosta vrele i posoljene vode i kuhamo po prilici 6 minuta.
  2. Zatim tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo.
  3. U zasebnom loncu, na laganoj vatri rastopimo polovinu maslaca, dodamo sjeckani luk i pržimo dok luk ne omekša.
  4. Zatim na luk prosijemo brašno i miješamo kuhačom dok ne dobije blagu zlatno žutu boju.
  5. Potom u lonac, uz stalno miješanje, dodamo, senf, prstohvat bijelog papara, mljevenu crvenu papriku, žličicu soli i majčinu dušicu.
  6. Zatim, uz stalno miješanje dolijevamo toplo mlijeko i miješamo pjenjačom na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu (bešamel).
  7. U zasebnoj zdjelici umutimo jaje, umiješamo dvije žlice bešamel umaka, te dobivenu smjesu, polagano i uz stalno miješanje pjenjačom, umiješamo u lonac s bešamel umakom.
  8. Na kraju u umak umiješamo ¾ naribanog punomasnog sira, kuhanu tjesteninu i sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu.
  9. Sve zajedno prekrijemo ostatkom naribanog sira, mješavinom krušnih mrvica i preostalog rastopljenog maslaca, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 175°C, 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.2
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: