- Fina Malinić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje zahtjevno
- Jelo sadrži meso
Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rezana slanina, 2 režanj
- tjestenina, 225 g
- luk, 1 glavica (nasjeckani)
- češnjak, 1 češanj (fino nasjeckani)
- sir cheddar, 340 g (naribani)
- maslac, 30 g
- glatko brašno, 3 žlice
- mlijeko, 475 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj dubokoj tavi pecite slaninu na srednje jakoj vatri dok ravnomjerno ne porumeni. Ocijedite je, istrgajte i ostavite sa strane.
- Skuhajte tjesteninu da bude al dente u velikom loncu s kipućom slanom vodom te ju ocijedite.
- Pirjajte nasjeckani luk i češnjak u tavi srednje veličine. Ugasite vatru, dodajte istrganu pečenu slaninu i ostavite sa strane.
- U posudi srednje veličine i na laganoj vatri otopite maslac. Kad se otopi, dodajte mu brašno i neprestano miješajte 2 minute.
- Postupno ulijevajte mlijeko i nastavite miješati dok se ne zgusne. Tada umiješajte 2/3 ribanog sira Cheddar i miješajte dok se i to ne otopi.
- Pomiješajte kuhanu tjesteninu, pirjano povrće i umak. Ulijte sve to u tepsiju. Pospajte preostalim sirom Cheddar.
- Zagrijte pećnicu na 180°C te pecite tjesteninu 15 - 20 minuta, dok se sir na vrhu ne otopi i porumeni. Poslužite toplo.
|
Vrijeme pripreme:45minuta |