- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Zapečene jagode na kraljevski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jagode na kraljevski način.
Ova slastica je tako raskošna i profinjena, da bi ju i kraljevi rado jeli! Sastoji se od umaka zabajone, koji je i sam po sebi izvrsna delikatesa, a u njemu plivaju svježe slatke jagode. Kako bi naš desert poprimio taj "kraljevski" izgled, zapečen je vrlo kratko - tek toliko da se na vrhu stvori tanka korica. No budite pažljivi! Ta korica može zagoriti za manje od pola minute!
Zapečene jagode na kraljevski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene jagode na kraljevski način. - jagode, banana, žumanjak, šećer u prahu, bijelo vino (polusuhog), prošek, Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme), banane ogulimo, narežemo na kolutove i posložimo u vatrostalnu posudu. ; U zasebnu vatrostalnu zdjelu dodamo žumanjke i šećer u prahu, te miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. ; Zatim zdjelu stavimo na paru i miješajući ulijevamo bijelo vino i prošek. Dalje miješamo sve dok smjesa ne bude dovoljno gusta da ostavi vrpčasti trag. ; Pripremljeno voće prelijemo dobivenim sabayon umakom, te stavimo u pećnicu pod vruć grill 1-2 minute da se površina umaka blago zapeče. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 200 g
- banana, 2
- žumanjak, 8
- šećer u prahu, 120 g
- bijelo vino, 200 ml polusuhog
- prošek, 30 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme), banane ogulimo, narežemo na kolutove i posložimo u vatrostalnu posudu.
- U zasebnu vatrostalnu zdjelu dodamo žumanjke i šećer u prahu, te miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
- Zatim zdjelu stavimo na paru i miješajući ulijevamo bijelo vino i prošek. Dalje miješamo sve dok smjesa ne bude dovoljno gusta da ostavi vrpčasti trag.
- Pripremljeno voće prelijemo dobivenim sabayon umakom, te stavimo u pećnicu pod vruć grill 1-2 minute da se površina umaka blago zapeče.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |